Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skademardröm för suveräna tabellettan BK-46 – Jac Karlsson missar slutspelet: ”Ett stort bortfall för oss”

Från 2022
Uppdaterad 12.03.2022 19:18.
Nico Rönnberg laddar för skott.
Bildtext Nico Rönnberg var på hugget i offensiven igen. (Arkivbild)
Bild: Handbollsförbundet / Newspix24

BK-46 ångar på i handbollsligan. Karisklubben tog sin sjunde seger på sju matcher i den övre slutserien då man vann över Dicken på bortaplan med 31–26. Utsikterna inför slutspelet är emellertid ovissa då skadeläget i truppen är bekymmersamt.

BK-46 kom till bortamatchen i Helsingfors utan två av sina viktigaste kuggar, Jac Karlsson och Sebastian Säkkinen. Trots avbräcken lyckades BK vända ett underläge vid halvtid till en seger med fem mål till godo på Dicken.

Efter matchen bekräftade BK:s tränare Andreas Rönnberg det som klubbens supportrar hade befarat. Jac Karlssons säsong är över. En trilskande hälsena är orsaken.

– Det är ett stort bortfall för oss. Han är en av de stora ledarna i laget. Han är viktig både bakåt och framåt. Det blir en stor lucka att fylla, säger Rönnberg till Yle Sporten.

Hur ska ni fylla den luckan?

– Framåt så har vi många alternativ. Vi har Oscar Kihlstedt, Oliver Nordlund och unga Jonathan Ekman. Det oroar mig inte.

– Det är försvarsspelet som oroar mig. Markus Viitkar är också osäker på spel. Han har höjt vårt försvarsspel sedan i fjol. Han har haft problem med hjärtat och pulsen så vi vet inte hur resten av säsongen ser ut för hans del.

Lång väntan väntar för BK-46

BK-46 toppar övre slutserien med bred marginal och har redan säkrat första platsen vilket ger en plats i semifinal.

Trots att man inte hade något att spela för så gav man järnet mot Dicken.

– Vi kom hit för att göra en bra match och inte låta Dicken få höjt självförtroende. Vi har spelat på hög nivå i många matcher, säger Rönnberg.

Två omgångar återstår av den övre slutserien. Efter det blir det en längre paus för ettan och tvåan.

Trean och fyran möter nämligen de två bästa lagen i den nedre slutserien i kvartsfinalskedet. Sedan följer semifinalserierna.

– Faran är att det blir en paus på några veckor inför semifinal, men med tanke på skadeläget så är det bara bra att vi får lite andrum, säger Rönnberg.

Dicken försöker hålla undan

I Dicken-lägret medger man att andra platsen och den fria passagen till semifinal lockar. Kampen om den andra platsen är hård. Dicken är just nu tvåa, men har bara en poäng till godo på Grankulla IFK och två till Cocks.

– Det är klart att andra platsen är det vi siktar på och att undvika spel i kvartsfinal. Det här var en viktig match för oss, men allt är ännu öppet, säger Max Granlund.

Hemmalaget lyckades inte behålla den ledning man jobbat upp under första halvleken mot BK-46. Ju längre matchen pågick desto mer frustrerade såg bland andra Granlund ut.

– Vi spelade en jättebra första halvlek. I andra halvleken tröttnade vi helt enkelt. Det blev väldigt stora minuter för de flesta. De rinner ifrån i andra halvlek och då ökar frustrationen förstås. Vi har haft svårt att hålla ihop i 60 minuter.

Handbollsligan, övre slutserien

Dicken – BK-46 26–31 (14–12)

Dicken: Max Granlund 5, Filip Söderlund 5, Thomas Hollfast 5, Anton Rémy 4, Armi Pärt 3, Benny Broman 2, Joacim Broman 2.

BK-46: Nico Rönnberg 10, Linus Sjöman 7, Oscar Kihlstedt 6, Jonathan Ekman 2, Miska Henriksson 2, Robin Sjöman 2, Mikael Heinonen 1, Janne Korpimäki.

Cocks – GrIFK 26–27 (16–15)

Cocks: Nikola Kedzo 6, Srdjan Mijatovic 5, Teemu Tamminen 5, Onur Ersin 4, Piotr Rybski 4, Davor Basaric 2.

GrIFK: Patrik Lång 7, Carl Weurlander 4, Robin Granlund 4, Jere Kantee 3, Richard Sundberg 3, Alexander Qvist 2, Fredrik Forss 2, Kalle Kankaanpää 1, Fredrik von Troil 1.

Diskussion om artikeln