Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Kan Finland hålla ihop skyttet i mixedstafetten?

Från 2022
Uppdaterad 13.03.2022 16:19.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: singel mixedstafett, Otepää (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Mixedstafetter avslutar tävlingsveckoslutet i Otepää. I singel mixedstafetten har Tero Seppälä och Suvi Minkkinen en topp tio-placering inom räckhåll.

Kl. 16.10 Skidskytte, singel mixedstafett

Finland: Tero Seppälä, Suvi Minkkinen

Kommentator: Magnus Eklöv

Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: singel mixedstafett, Otepää (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Jämn singel mixedstafett att vänta

Sverige, Österrike, Tyskland och Norge har jämnstarka lag på fötterna. Sverige har satsat på två snabba skyttar, Norge på två säkra skyttar och Tyskland och Österrike har en kombo av båda som kan ge ett gott resultat.

I singel mixedstafetten är snabbt och säkert skytte ytterst viktigt och här är Österrikes Simon Eder och Lisa Hauser ett tufft par. Men i spåret förlorar de mot såväl Sverige som Norge. Tyskland med formstarka Lesser och Preuss kommer att vara en svårslagen duo.

Seppälä och Minkkinen bland de tio främsta?

Tero Seppälä och Suvi Minkkinen är den finska duon i stafetten. Minkkinen säkra skytte går att lita på och om Tero lyckas som i sprinten i torsdags så snusar de på en plats bland de tio främsta.

Håll koll på Tjeckien

Tjeckien ställer upp med två pinfärska junior-VM guldmedaljörer. Jonas Marecek och Tereza Vobornikova plockade tre individuella guld från junior-VM. Nu får de visa upp sig på världscuparenan i Otepää. Hur långt räcker två juniormästare?

Diskussion om artikeln