Gör ceviche på färsk aborre
Får du aborrar när du fiskar? Gör en chevice med ingefära och chili.
I det här receptet får fisken smak av ingefära och chili. Då fisken ska ätas rå ska den frysas innan användning.
Du kan använda vilken vit fisk som helst, t.ex. gös.

Ceviche
10 min och 45 min vila
300 g abborrfiléer
1 ekologisk citron
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
½ fänkål
1 tsk socker
1 liten rödlök
½ chili
t.ex. bladpersilja eller koriander till servering
Så här tillreder du fisken
Rensa fisken. Skär de skinnfria filéerna i små bitar. Lägg fisken i en liten skål.
Tvätta citronen, riv skalet och pressa saften över gösen. Skala och riv vitlöken och ingefäran. Skär fänkålen så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Lägg de skurna ingredienserna i fiskskålen och blanda i sockret.
Låt cevichen dra övertäckt i kylskåpet i ungefär 45 min, rör om några gånger under tiden.
Finhacka rödlök och chili. Blanda ner i cevichen. Lägg upp fisken på ett serveringsfat och häll över spadet. Dekorera med färska örter.