Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hur mår Mercedes? Hamilton tror inte att stallet kan utmana om segrar, nye stallkamraten: "Vi har mycket jobb att göra"

Från 2022
Uppdaterad 14.03.2022 20:48.
Lewis Hamilton står fokuserad bredvid George Russell.
Bildtext Lewis Hamilton har fått en ny arbetskamrat i George Russell. Ingendera är alltför optimistisk inför veckans öppningslopp.
Bild: XPB Images

Mercedes har varit det främsta formel 1-stallet i närmare ett decennium. Inför det stundande premiärloppet spekulerar teamets båda förare i osäkra ordalag. Vi är inte det snabbaste stallet just nu, tycker Lewis Hamilton.

Inför förra veckans tester i Bahrain handlade snacket om Mercedes nya designkoncept. Men när de nya bilarna med uppseendeväckande detaljer gasat i väg på banan byttes samtalsämnet.

Mercedes-bilarna bjöd verkligen inte på några storslagna testtider – vilket inte gick obemärkt förbi.

– Det ser ut som en förfärlig bil att köra, bedömde till exempel Sky Sports-kommentatorn David Croft.

Så gick testerna i Bahrain

F1-dynastin Mercedes har åtta raka konstruktörsmästerskap att stoltsera med. Men i samband med förra helgen gick sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton till och med ut så långt som att tvivla på det egna stallets chanser i årets toppstrid.

– Det är för tidigt för den här typen av tankar kring världsmästerskapet, men för tillfället tror jag inte att vi har chans att utmana om segrar, menade britten enligt Sky Sports.

Annorlunda år?

Superstjärnans dystopiska analyser ska givetvis tas med en nypa salt. Så sent som i fjol fanns samma slags skepticism i Hamiltons tonläge inför årets första lopp – som ändå slutade i hans seger.

Är läget ett annat i år?

– Den här gången känns det annorlunda. Det är inte lika bra. Det kommer inte att se lika bra ut som i fjol, då vi hade problem ännu under de fria träningarna, och ändå lyckades ta hem premiärtävlingen, insisterar Hamilton.

Charles leclerc och Carlos Sainz står bakom George Russell och Lewis Hamilton.
Bild: IMAGO/Nordphoto/ All Over Press

– Vi har mycket jobb att göra före premiären, Red Bull och Ferrari verkar vara ett steg före oss, menar stallkamraten George Russell.

Rankar egna stallet som trea

Fjolåret slutade i en bitter titelförlust för Hamilton. Inför säsongen 2022, med de regelförändringar som året innebär, ser veteranen att fler stall kan utmana Mercedes.

– Vi inte det snabbaste stallet just nu. Jag tycker att Ferrari ser vassast ut just nu, kanske följda av Red Bull och sedan oss eller McLaren.

Också i Russells rankning hittas Mercedes först på en tredje plats.

– Som det ser ut nu är Red Bull otroligt starka, Ferrari verkar riktigt stabila... och vi har en del arbete framför oss.

Den nya formel 1-säsongen startar i Bahrain inkommande veckoslut.

Diskussion om artikeln