Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Avstängde tjecken gör helomvändning – ber Glen Kamara om ursäkt efter fjolårets rasismskandal: "Var ett misstag att säga något"

Från 2022
Uppdaterad 14.03.2022 21:59.
Fotbollsspelarna Glen Kamara och Ondrej Kudela grälar på fotbollsplanen.
Bildtext Ondrej Kudela gick till verbal attack mot Glen Kamara förra säsongen.
Bild: EPA-EFE/Ian MacNicol / POOL

Ondrej Kudela uttrycker för första gången sin ånger över orden till Glen Kamara i fjolårets Europa League-match. Tjecken drar tillbaka sin överklagan och ber finländaren om ursäkt.

Det var för ett knappt år sedan som Kudela straffades med en tio matcher lång avstängning av Uefa, som ansåg att tjecken utryckt sig rasistiskt mot Rangers finländska landslagsmittfältare Glen Kamara.

– Du är en jävla apa, och det vet du, menade finländaren att han fått höra.

Kudela nekade i sin tur till att anklagelserna om rasistiska påhopp och överklagade avstängningen till idrottens skiljedomstol Cas. Men nu har tjecken gjort en kovändning.

I ett uttalande på klubblaget Slavia Prags sajt meddelar spelaren att han dragit tillbaka sin överklagan.

– Det här ärendet har fortsatt länge och nu vill jag enbart fokusera på fotbollen. Efter ett långt övervägande har jag uppmanat min advokat att avsluta processen med min överklagan, kommenterar Kudela.

Kamara: "Känner att jag fått upprättelse"

34-åringen vill fortfarande inte gå in på vad han sade åt Kamara. Men nu ångrar Kudela det som skedde.

– Jag har insett att det var ett misstag att säga något till Glen Kamara. Det var mycket känslor inblandade och tyvärr kan jag inte göra det gjorda ogjort. Jag är väldigt ledsen, fortsätter Kudela.

Kamara välkomnar tjeckens ursäkt. På måndagen uttalade sig den finländska landslagsspelaren på Twitter.

– Jag känner att jag fått upprättelse i och med att Kudela dragit tillbaka sin överklagan för den tio matcher långa avstängning som han fick för det rasistiska påhoppet för ett år sedan.

– Jag är tacksam gentemot Rangers, våra fans och också andra fans och klubbar, som gett mig stöd, skriver Kamara, som också tackar sin advokat.

Diskussion om artikeln