Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Lojo belönar ishockeyspelaren Nelli Laitinen för OS-bronset

Från 2022
Uppdaterad 16.03.2022 13:29.
Nelli Laitinen.
Bildtext Lojo stad belönar ishockeyspelaren Nelli Laitinen med ett stipendium på 2 500 euro. Laitinen spelade för Finland i OS i Peking där Damlejonen vann brons.
Bild: Emil Hansson / All Over Press

Ishockeyspelaren Nelli Laitinen belönas med ett stipendium på 2 500 euro av Lojo stad. Stadsstyrelsen i Lojo beslutade om stipendiet på sitt möte på måndagen (14.3).

Lojo har som kutym att belöna idrottare från staden som vunnit medaljer i OS, para-OS, VM eller EM i någon idrottsgren som underlyder Olympiska kommittén.

Finlands damlandslag i ishockey vann brons i OS i Peking i februari. I laget spelade två Lojobor, försvarsspelaren Nelli Laitinen och målvakten Anni Keisala. Laitinen spelar för Esbolaget Kiekko-Espoo och bor i Lojo.

Laitinen har fått sin hockeyfostran i Lohjan Kisa-Veikot och i Harjun Kiekko. Sina första ligamatcher med Blues spelade hon säsongen 2017–18. 19-åringen har spelat över hundra ligamatcher och närmare 70 landskamper.

Nelli Laitinens statistik i ishockey finns på Elite prospects webbplats.

För säsongen 2022–2023 kommer Laitinen sannolikt att flytta till USA där studier och hockeyspel vid University of Minnesota väntar.

Keisala spelar för Tammerforslaget Ilves och är bosatt i Tammerfors så hon kan inte belönas med ett motsvarande stipendium. Lojo har klara regler för hur idrottare belönas. Ett krav är att de ska vara bosatta i Lojo.