Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IS: Inget hockey-VM i Helsingforsarenan på grund av kriget i Ukraina – Nordenskiöldsgatans ishall försöker få matcherna

Från 2022
Namnskyltarna plockas ner.
Bildtext Helsingforsarenan där det enligt plan skulle spelas VM-matcher bytte namn till Helsinki Halli i början av mars.
Bild: Emma Hyyppä / Yle

Grupp A kommer inte att spela sina matcher i Helsingforsarenan som planerat, rapporterar Ilta-Sanomat. Om Helsingfors ishall får som de vill flyttas matcherna dit.

Bara två månader före starten på hemma-VM ser det ut som att den ena spelarenan nu byts ut.

Ilta-Sanomat rapporterar, med hänvisning till flera källor, att gruppspelsmatcherna i Helsingfors nu flyttas till en annan arena på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Enligt tidningen ska matcherna i stället för i Helsingforarenan spelas i Nordenskiöldsgatans ishall. IS skriver att internationella ishockeyförbundet IIHF ska bekräfta saken den här veckan.

Huvudägare för arenan i Helsingfors, som fram till för ett par veckor sedan gick under sponsornamnet Hartwall Arena, är det ryskledda bolaget Arena Events Oy.

VM startar den 13 maj och Tammerfors, där Finland spelar sina gruppspelsmatcher, är huvudort för mästerskapet.

Helsingfors ishalls vd Tom Kivimäki bekräftar för tidningen att de strävar efter att få vara värd för den andra gruppens matcher och går diskussioner med det finska förbundet och IIHF. Nordenskiöldsgatans ishall tar 8 200 åskådare.

Diskussion om artikeln