Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Christian Eriksen tillbaka i Danmarks fotbollslandslag – Artjom Dzjuba vill inte spela i ryska landslaget

Uppdaterad 15.03.2022 15:14.
Christian Eriksen firar mål.
Bildtext Christian Eriksen är redo för landslagsspel igen.
Bild: EPA

Artjom Dzjuba har gjort 30 mål för det ryska herrlandslaget i fotboll, men tackar nej till landslagslägret i mars. En annan stor fotbollsprofil, Christian Eriksen, ansluter sig däremot till Danmarks landslag.

Den ryska landslagslotsen Valerij Karpin säger att landslagskaptenen Artjom Dzjuba bad honom att inte ta ut Dzjuba till landslaget.

– Han har släktingar i Ukraina och sade att han är ledsen och att han hoppas att jag inte tar ut honom till landslaget på grund av den svåra situationen i Ukraina, säger Karpin enligt Sport-Express.ru.

Rysslands anfallsstjärna Artjom Dzjuba tackar publiken.
Bildtext Artjom Dzjuba är inte med på den ryska landslagssamlingen.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Den 33-årige och 194 centimeter långe Dzjuba spelar till vardags i Zenit från Sankt Petersburg.

Rysslands herrlandslag borde ha mött såväl Sverige som Tjeckien i mars men på grund av kriget i Ukraina vägrade bägge länderna möta Ryssland, som inte heller tillåts fortsätta VM-kvalet där landet hade mött Polen. Ryssland är för tillfället avstängt från all internationell fotboll.

I stället för landskamper har det ryska landslaget ett läger, men där vill alltså Dzjuba inte delta.

Eriksen tillbaka

Däremot får alla vänner av dansk fotboll en anledning till glädje när det står klart att Christian Eriksen är tillbaka i landslaget. Senast Eriksen drog på sig landslagsskjortan var den 12 juni under den ödesdigra EM-matchen mot Finland där dansken drabbades av hjärtstopp.

Men nu är Eriksen, som till vardags spelar i Premier League-laget Brentford, tillbaka i landslagssammanhang. Danmark ska möta Holland och Serbien i slutet av mars. Danmark har redan säkrat sin VM-biljett. VM går av stapeln i Qatar i år mellan den 21 november och den 18 december.

Diskussion om artikeln