Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Utslaget med uddamålet mot Atletico på hemmaplan – då sågar United-tränaren Ralf Rangnick motståndarna och domarna: "Frustrerande tidsslöseri"

Från 2022
Ralf Rangnick.
Bildtext Ralf Rangnick var nöjd med lagets prestation. Det samma kan man inte säga om hans betyg för domaren och motståndarna.
Bild: Javier Garcia/Shutterstock/All Over Press

Oavgjort efter första – grinigt värre efter andra. Åttondelsfinalen mellan Manchester United och Atletico Madrid slutade i en bortaseger och en upprörd ställföreträdande United-boss.

Femte gången gillt?

Fyra turneringar på raken har Manchester Uniteds Champions League-äventyr tagit slut mot spanskt motstånd. Efter 1–1 borta mot Atletico Madrid var förväntningarna att bryta förbannelsen på tisdagskvällen.

Men inget stämde på Old Trafford.

Renan Lodi satte in 1–0 som avslut på en kontring i slutet av den första halvleken. Och mer än så krävdes inte av Diego Simeones mannar.

Atletico Madrid är klart för kvartsfinal med sammanlagt 2–1.

– En stabil match av oss. Det jag inte kan understryka tillräckligt är hur kollektivet gjorde jobbet i dag, det var fantastiskt, säger Simeone efteråt.

– Vi led så mycket man måste lida mot ett lag från Manchester på bortaplan i Champions League-slutspelet. Och än en gång är vi bland de åtta främsta i Europa. För oss är det något extraordinärt, inte minst efter ligatiteln, fortsätter han.

Från toppen till botten, men hoppet lever i Madrid

Det går att finna många likheter mellan motståndarna. Både Atletico (mästare) och Manchester United (tvåa) gjorde succé i ligan 2020/21 – och kämpar nu för att ens placera sig bland de fyra främsta.

Manchester United har bytt tränare på vägen och står inför en blytung vår, Diego Simeone får nu fortsätta jaga ytterligare en titel.

– Det är uppenbart att vi inte spelar värst jämnt i La Liga. Det stod oss dyrt att vinna ligatiteln – vi är inte vana vid att försöka starta om och börja från början efter det. Men nu har de som måste ta viktiga beslut börjat göra det. Och nu är vi en grupp som är redo för allt, säger han.

Diego Simeone jublar.
Bildtext Glädjevrål efter slutsignalen.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

United-keepern David De Gea inledde sin karriär i Atletico. Och får nu än en gång följa med på distans hur något annat lag firar i slutet av säsongen.

– Det har gått allt för länge sedan vi vann en titel, sedan vi ens kämpade om en titel. För att kunna göra det behöver vi mycket mer av alla. Den här klubben är för stor för att vara där vi är nu. Vi är långt från där vi ska vara, säger han.

"Det blir avgörande"

Ralf Rangnick tog över som chefstränare efter att Ole Gunnar Solskjär fick sparken. Tysken spelar fortfarande med tilläggsbenämningen "ställföreträdare" och frågan är om han gjorde något för att befästa sin arbetssäkerhet på tisdagen.

Själv vill han ändå främst diskutera domararbetet.

– Jag tycker vi gör en bra första halvlek. Vi gör allt vi planerat göra, bortsett att omvandla all energi till ett mål. Mot ett lag som Atletico är det livsviktigt att göra det första målet. Och om man inte gör det ska man åtminstone se till att inte släppa in ett. Det blir avgörande, säger han.

– Jag såg foul på Anthony Elanga innan deras mål. Det gjorde inte domarna och därför ligger vi under i paus. Jag tycker inte att vi borde ha gjort det. I den andra halvan så vet jag inte om vi spelade två minuter i ett kör en enda gång utan att någon låg på gräset och hade ont.

– Domaren gjorde det rätt lätt för Atletico och deras frustrerande tidsslöseri. Det gjorde det sannerligen inte lättare för oss. Det var frustrerande. Och svårt. Vi försökte allt.

Resultat, Champions League-åttondelar:

Ajax–Benfica 0–1 (0–0)
77' Darwin Nunez 0–1

Benfica vidare med 3–2

Manchester United–Atletico Madrid 0–1 (0–1)
41' Renan Lodi 0–1

Atletico Madrid vidare med 2–1

Källor: AFP, AP, BBC, STT

Diskussion om artikeln