Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SIF:s semifinalplats är så gott som klar – nu krävs bara seger mot jumbon från Pargas

Från 2022
Uppdaterad 17.03.2022 20:46.
Alexandra Broman och Madeleine Lindholm i SIF.
Bildtext Alexandra Bromans och Madeleine Lindholms SIF lär spela semifinal i vår.
Bild: Newspix24/Kalle Parkkinen

SIF är nära den sista semifinalplatsen i damhandbollen. Nagelbitaren mot KyIF slutade i Sjundeålagets tredje seger för säsongen mot streckmotståndaren.

De fyra semifinallagen i den inhemska damhandbollen ser så gott som klara ut. Det allra mesta talar för att SIF kommer att göra Dicken, HIFK och GrIFK sällskap i slutspelet.

SIF vann kvällens ödesmatch mot KyIF med 26–24 och nu har Sjundeålaget ett bastant grepp om den sista semifinalplatsen. När två omgångar återstår att spela har SIF två poäng mer och fördel i inbördes möten.

SIF leder med 3–1 i matcher i sina möten med KyIF och har övertaget där. Det betyder i praktiken att SIF spelar semifinal om de kan slå jumbon PIF i sista omgången. Den spelas den 26 mars.

I kvällens drabbning var det gästerna från Sjundeå som egentligen hade greppet om poängen från start till mål, men slutminuterna blev en nagelbitare.

SIF ledde med uddamålet in i sista minuten, men med halvminuten kvar att spela punkterade Nora Wunsch spänningen med 26–24.

– Det är alltid tajt mot KyIF, men jag tycker att vi gjorde oss förtjänta av segern. Självklart känns det skönt att vinna den här typen av måstematcher, säger SIF-tränaren Jan Hagman.

Nu talar allt för att vårens semifinalpar är Dicken–SIF och HIFK–GrIFK. I går säkrade Dicken segern i grundserien.

FM-serien i handboll

KyIF–SIF 24–26 (8–10)
KyIF: Ella Paukku 7, Daniela Lindgård 6, Maja Sannholm 3, Miisa Palkoranta 3, Malena Ekman 2, Linda Melanen 1, Natascha Foley 1, Jessi Laasio 1.
SIF: Mariela Lönnqvist 8, Madeleine Lindholm 6, Nea Puijola 5, Saara Lehtola 3, Nora Wunsch 3, Matilda Luuppala 1.

Diskussion om artikeln