Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Vega ❤️ låttexter – tipsa om den mest udda sånglyrik du hört!

Från 2022
Olika låttexter skrivna på ett papper som är nedstucket i en skrivmaskin.
Bildtext Rätt text kan röra en till tårar. Och det kan också andra texter.
Bild: Clas Christiansen / Yle

Vissa artister nöjer sig med enkla textrader om hjärta/smärta eller sand/strand/hållahand. Men så finns det de som verkligen går in för att hitta det där lilla extra – ändå inte alltid med ett så lyckat resultat. Nu söker vi dem!

I Yle Vega onsdagen den 23 mars kl. 17.30-21 blir det specialkväll om udda låttexter. Just ditt förslag kan komma med – tipsa oss och motivera varför just en viss låt har en oförglömlig lyrik!

"I bought at ticket to the world but now I´ve come back again"

Spandau Ballet

Tipsa här under om en rad (eller flera) ur en låt som du aldrig glömt efter att den en gång smekte dina trumhinnors sköra nyfikna spröten. Eller vad som nu finns inne i trumhinnan. En alldeles klantig textrad, en formligen obegriplig textrad, en absurd textrad eller så helt enkelt en genial textrad – vi vill ha dem!

"Who´s coming with me, to kick a hole in the sky?"

Nickelback

De speciella låttexterna är i fullt fokus onsdagen den 23 mars i Yle Vegas direktsändning mellan klockan 17.30 och 21. Programledarna Magnus Hansén och Joakim Rundt ska med hjälp av poeten Martina Moliis-Mellberg och låtförfattaren Axel Brink försöka ringa in vad som gör en låttext normal och – framförallt – vad som gör en låttext kanske inte så normal.

“Only time will tell if we stand the test of time.”

Van Halen
Fyll i formuläret.

Yle Vega om speciella låttexter på onsdag den 23 mars kl. 17.30 - 21.00.