Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

"Det där är ingen slickepinne, det är mammas dildo" – Föräldrasnacks lyssnare om när föräldraskapet krockar med sexlivet

Från 2022
En vibrator ligger på köksbordet intill en kaffekopp, en napp och en tallrik med en tårtbit.
Bildtext Det kan vara utmanande att upprätthålla ett aktivt sexliv som småbarnsförälder. Och hur hanterar du det som förälder när barnen får en skymt av ditt sexliv? Det här diskuteras i veckans avsnitt av podden Föräldrasnack.
Bild: Carola Nordberg / Yle

När barnet bygger en leksaksbana av ditt kondomlager eller presenterar dina sexleksaker under släktkalaset. Föräldrasnacks lyssnare delar med sig av sina roligaste sexerfarenheter som föräldrar.

När du blir förälder genomgår ofta sexlivet en liten förändring. Lusten finns inte alltid, men när lusten finns kanske tiden saknas. När tiden finns kanske platsen saknas.

Carro och Rebecka bad lyssnarna dela med sig av sina pinsammaste - eller roligaste - sexrelaterade minnen som förälder.

I podden Föräldrasnack hör du flera berättelser och Carro och Rebecka funderar på hur man ska hantera det när barnen får en skymt av föräldrarnas sexliv.

Carro och Rebecka delar också med sig av sina egna minnen. Till exempel berättar Carro om gången när terrassen var den enda lediga platsen att få till ett ligg - det här ledde ändå till en privatshow för grannarna.

Lyssna på Föräldrasnack!

"Min son, det där är ingen slickepinne, det är mammas dildo"

28:13

Den magiska trollstaven

Min 5-åring kom med min vibrator till fikabordet när svärföräldrarna, jag och min syster satt och drack kaffe.

"Kolla Fammo vilken fin trollstav jag har! Om jag lägger den mot dig och trycker här så förvandlas du till en bajskorv!"

Jag och min syster dog av skratt och kissade nästan ner oss. Svärmor tyckte också det var roligt men svärfar lämnade rummet och gick för att se på skidåkningen med sambon och systerns man istället.

Det var ju min trollstav - den är helt magisk

Kondomlagret blev en monstertruckbana

Sonen hade hittat kondomerna i badrummet och fört dem till sitt rum. Kondomerna sitter ihop i varandra och det här tyckte han var superroligt och perfekt för att bygga en bana för monstertrucken.

Han hämtade varenda kondompaket och satte varsamt ut "banan" med olika hopp och hinder.

Senare skulle mommo komma på besök och jag bad honom städa bort monstertruckbanan.

“Varför det!? Så här fin har den ju aldrig varit förr.”

Det fanns inte en chans att han skulle låta mig städa undan. Så mommo kommer och han utbrister: “Mommo, kom och se min fina monstertruckbana!”

Jag ville dö!

Mamma kommer sedan in i köket och säger: "Jag ser att det inte planeras flera barn den närmaste tiden med tanke på ert kondomlager!" Vi skrattade gott åt det.

Kondomhoarder

En monstertruck står på en lång ringla av kondomer.
Bildtext "Titta mommo på mina fina monstertruckbana!"
Bild: Carola Nordberg / Yle

Sexualundervisning hos morföräldrarna

Jag och min man hade sex. Plötsligt öppnades dörren och där står vår dotter! Hon tittade konstigt på oss och undrade vad vi höll på med.

Vi fick snabbt klä på oss och dagen efter tog vi ett snack och sade som det var.

Tre dagar senare vid middagsbordet hos mormor börjar dottern berätta för mina föräldrar om det konstiga mamma och pappa hade gjort - att vi var alldeles nakna och pappa gav frön till mamma för det är skönt för mamma att få frön.

Det var ju inte helt exakt så vi hade förklarat det för henne men tydligen hade bara hälften av det vi sagt fastnat.

Stämningen var på topp runt bordet kan jag säga! Som tur är har mina föräldrar humor och vi kunde skratta åt det efteråt.

Fröna är sköna

Slickepinne på släktkalas

Vår ettåring gillar lådor av alla slag och vi hade glömt svänga nattduksbordet så att lådorna är vända mot väggen. Det här för att han inte ska komma åt allt som finns där.

Därför kommer han glatt in i rummet med dildon som ett slags slickepinne i munnen - under sambons födelsedagskaffe med släkten.

Anonyma mamman

Slut på delat konto på mobilen

Min dotter har en telefon att spela och se på film med. Jag har kopplat mitt apple-id till den eftersom jag anser att hon är för liten för att ha ett eget. Hon hade nyligen fått sin telefon och jag hade kanske inte förstått vad det innebär att dela ett konto.

Min dotter hade varit över natten hos min syster. När hon kommer hem dagen efter säger min syster att vi måste prata. Min syster berättar att barnen hade sett på bilder i telefonen och mittiallt hade det dykt upp en massa nakenbilder på skärmen. Min syster hade såklart tagit bort telefonen direkt och när hon såg närmare på bilderna var det då jag och min sambo på bilderna.

ALLTSÅ! Jag insåg att alla bilder och filmer jag tar, far direkt också till hennes telefon. Och tvärtom. Så där bland skärmdumpar från Minecraft och andra appar, var min och sambons privata bilder. Både pinsamt och oansvarsfullt! Det försäkrade jag mig snabbt om att inte händer igen!

Min syster tyckte det var lite roligt, men ohoj jag kände mig som en usel mamma - trots att man inte är det bara för att man tar lite nakenbilder och skickar dem åt sin sambo?

Anonym

En nattduksbordslåda står öppen intill en säng. I lådan syns en hög av kondomer.
Bildtext "Det är pappas privata godislåda."
Bild: Carola Nordberg / Yle

Hemlig godislåda

Vår son berättade en dag att pappa har godis i sin låda. Jag tänkte inte så mycket på det men ett par dagar senare plockade han fram en kondom från pappas nattduksbord och sa: "Jag sa ju att pappa har godis i sin låda!"

Jag behövde inte ens förklara vad det var, han var övertygad om att det var godis - men bara pappas så han lät dem vara efter det.

Godistjuven

“Mamma, varför har stolen gått sönder?”

Barnen var 7 och 4 år. Fyraåringen sov ännu med oss i sängen och sjuåringen hade rummet intill vardagsrummet, så det fanns begränsat med platser att ha sex på i vår minimala lägenhet.

Vi hade ätit kvällsmat med min partner och blev lite sugna på varandra. Det ena ledde till det andra och det slutade med att jag red honom på köksstolen och BANG (!!) så gick stolen i tusen bitar och han ramlade pladask på golvet. Jag stod kvar med särade ben och började gapskratta.

På morgonen ser mitt äldre barn stolen och undrar hur den kan ha gått sönder - hon hade suttit på den kvällen innan när hon åt kvällsmat!

Vi sa att pappa har slagit sönder den av misstag, men vi kunde inte hålla oss för skratt. Barnen skrattade också och till slut skrattade hela familjen tills vi inte fick luft.

Det blir roligt i framtiden när vi kan berätta för barnen vad som egentligen hände.

Ryttaren i köket

Du hittar alla avsnitt av podden FöräldrasnackArenan, där ett nytt avsnitt släpps varje måndag.

Mer om ämnet på Yle Arenan