Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Smashad nypotatis går att servera med allt

Smashad nypotatis
Bildtext Potatisarna är till exempel goda med picklad rödlök och creme fraiche.
Bild: Sara Forsius / Character House

De här krispiga nypotatisarna passar med allt och går till och med att servera som snacks.

Du kan toppa rätten med vad som helst, tångkaviar, picklad rödlök och crème fraiche, eller så ringlar du på någon god smaksatt olivolja.

I det här avsnittet av Kan vi bara få njuta gör Tara Junker och Malin Öhman smashad nypotatis. - Spela upp på Arenan

Smashad nypotatis

30 min.

500 g nypotatis

150 g crème fraiche

3 rödlökar

1 ½ dl vatten

½ dl socker

½ dl ättika

½ kruka gräslök

salt & svartpeppar

smör eller olja till potatisen

Så här gör du smashad nypotatis

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Koka potatisen 15 minuter i saltat vatten. Du kan hoppa till punkt 5 medan du väntar på att potatisen kokat klart.

  3. Lägg den kokta potatisen på en plåt. Pressa potatisen med undersidan av ett glas så att de krossas lätt. Hyvla över smör eller ringla över olja.

  4. Baka potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.

  5. Skiva rödlöken tunt och lägg i en burk. Värm upp vatten, socker och ättika i en liten kastrull. Då sockret smält, häll lagen över löken.

  6. Vid servering: Lägg potatisarna på ett serveringsfat. Klicka ut crème fraichen och den picklade löken. Klipp över gräslök, salta och peppra enligt smak.