Smashad nypotatis går att servera med allt
De här krispiga nypotatisarna passar med allt och går till och med att servera som snacks.
Du kan toppa rätten med vad som helst, tångkaviar, picklad rödlök och crème fraiche, eller så ringlar du på någon god smaksatt olivolja.

Smashad nypotatis
30 min.
500 g nypotatis
150 g crème fraiche
3 rödlökar
1 ½ dl vatten
½ dl socker
½ dl ättika
½ kruka gräslök
salt & svartpeppar
smör eller olja till potatisen
Så här gör du smashad nypotatis
Sätt ugnen på 250°C.
Koka potatisen 15 minuter i saltat vatten. Du kan hoppa till punkt 5 medan du väntar på att potatisen kokat klart.
Lägg den kokta potatisen på en plåt. Pressa potatisen med undersidan av ett glas så att de krossas lätt. Hyvla över smör eller ringla över olja.
Baka potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skiva rödlöken tunt och lägg i en burk. Värm upp vatten, socker och ättika i en liten kastrull. Då sockret smält, häll lagen över löken.
Vid servering: Lägg potatisarna på ett serveringsfat. Klicka ut crème fraichen och den picklade löken. Klipp över gräslök, salta och peppra enligt smak.