Stekpannebröd med za'atar
De här bröden går att servera med nästan vad som helst och gillas av alla.
Stek bröden just innan middagen så att de ännu är varma.
Oljan passar också till de här filorullarna, från det första avsnittet av matlagningsserien Kan vi bara få njuta.

Stekpannebröd med za'atar
20 min.
4 dl turkisk yoghurt
4(–6) dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
olivolja till stekning
Za’atar olja
1 dl sesamfrön
1 msk sumac
1 msk oregano
1 ½ dl olivolja
Så här gör du stekpannebröd
Börja med oljan. Rosta sesamfröna i en torr, varm panna tills de får en gyllenbrun färg. Mortla tillsammans med kryddorna, eller pulsera några gånger i en matberedare. Blanda med oljan i en ren burk.
Blanda 4 dl mjöl med yoghurt, bakpulver och salt. Degen ska vara lös, men känns den alldeles för rinnig, tillsätt mjöl.
Värm olivolja i en panna och klicka ut degen i pannan, platta till med stekspade. Det ska bli ungefär 8 bröd av degen. Stek bröden gyllenbruna, ungefär 3 minuter per sida. Häll mera olja i pannan innan varje sats. Pensla bröden med za’atarolja då bröden är klara. Servera genast.