Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Vår mest underskattade grönsak – recept på fräsch kålrabbisallad

Från 2022
Kålrabbisallad i lergods
Bildtext Kålrabbin är både fräsch och krispig i en sallad. Den kan skäras i kuber eller hyvlas med mandolin.
Bild: Sara Forsius / Character House / Yle

Kålrabbin är en fantastisk grönsak som får alldeles för lite uppmärksamhet. Den här fräscha sommarsalladen passar bra till rökt fisk eller som sådan.

Fänkålen i salladen bjuder på smak av anis, medan melonen bidrar med sötma.

I det här avsnittet av Kan vi bara få njuta gör Tara Junker och Malin Öhman kålrabbisallad. - Spela upp på Arenan

Kålrabbisallad

10 min.

1 kålrabbi

1 liten cantaloupemelon

1 fänkål

1 vitlöksklyfta

½ dl olivolja

½ kruka mynta

salt och svartpeppar

Så här gör du salladen

  1. Skala kålrabbin och cantaloupemelonen och tärna båda i lika stora delar.

  2. Mandolina fänkålen eller skär den tunt med en vass kniv. Strimla myntan. Blanda grönsakerna i en stor skål

  3. Riv vitlöken och blanda med oljan. Salta och peppra. Häll dressingen över salladen.

Mer om ämnet på Yle Arenan