Vår mest underskattade grönsak – recept på fräsch kålrabbisallad
Bild: Sara Forsius / Character House / Yle
Kålrabbin är en fantastisk grönsak som får alldeles för lite uppmärksamhet. Den här fräscha sommarsalladen passar bra till rökt fisk eller som sådan.
Fänkålen i salladen bjuder på smak av anis, medan melonen bidrar med sötma.

I det här avsnittet av Kan vi bara få njuta gör Tara Junker och Malin Öhman kålrabbisallad.
-
Spela upp på Arenan
Kålrabbisallad
10 min.
1 kålrabbi
1 liten cantaloupemelon
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
½ kruka mynta
salt och svartpeppar
Så här gör du salladen
Skala kålrabbin och cantaloupemelonen och tärna båda i lika stora delar.
Mandolina fänkålen eller skär den tunt med en vass kniv. Strimla myntan. Blanda grönsakerna i en stor skål
Riv vitlöken och blanda med oljan. Salta och peppra. Häll dressingen över salladen.