Testa lavendel då du röker abborre
När du röker fisk kan du experimentera med smaker. I det här receptet används både lavendel och vinbärsblad.
Har man en röklåda så går det snabbt och smidigt att röka fisk.
Du kan egentligen smaksätta fisken med vad som helst, men blad från sommarträdgården ger en otrolig doft och arom till fisken. Använder du lavendel är det kökslavendel som ska i fisken, inte besprutad. Du kan också lägga några enkvistar i sågspånet för extra smak.

Rökt abborre
30 min.
4 abborrar
smaksättning t.ex.
rabarber
lavendel
vinbärsblad
salvia
timjan
vitlök
Så här röker du fisken
Rensa ut fiskens inkråm och lämna skinn, fenor och huvud. Skölj fisken noga.
Torka av fisken med lite papper och fyll med valfria örter eller annan smaksättning.
Ta fram röklådan. Lägg upp fisken på rökgallret och placera över rökspånen i röklådan. Stäng lådan ordentligt. Rök på grillen i ca 15 minuter tills fisken är färdig. Låt stå och dra någon timme innan servering.
Relaterat till programmet
-
Rostad paprika med burrata
12.4.2022 -
Stekpannebröd med za'atar
12.4.2022