Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborgs Energi och KSF Media vill sätta upp en elektronisk reklamskylt i Ekenäs

Från 2022
Uppdaterad 22.03.2022 05:20.
Solpaneler i Björknäs i Ekenäs.
Bildtext Reklamskylten skulle placeras mellan riksväg 25 och solkraftsparken i Björknäs i Ekenäs.
Bild: Yle/Christoffer Westerlund

Raseborgs Energi och KSF Media vill tillsammans sätta upp en elektronisk reklamskylt på det område i Björknäs där energibolaget har byggt en solkraftspark. I princip vem som helst ska kunna köpa reklamplats.

Raseborgs Energi har byggt en solkraftspark i Björknäs i samarbete med Raseborgs stad och Karis Telefon. Energibolaget har förhandlat med KSF Media, som bland annat ger ut Västra Nyland och Hufvudstadsbladet, om ett samarbete där man sätter upp en reklamskylt på området.

I princip vem som helst kan köpa reklamplats, skriver Raseborgs Energis vd Frank Hoverfelt i ett mejl till Yle Västnyland.

"Men vår tanke är att också vi ska ha reklam där. KSF Media administrerar tavlan, vi sköter fysiskt om den och levererar energi till tavlan. Det här är planen nu, inget beslut har fattats".

Skylten skulle vara 9 gånger 3 meter stor

Reklamtavlan skulle finnas mellan solkraftsparken och riksväg 25. Den skulle vara ungefär 9x3 meter och vara placerad 30 meter från riksvägens mitt.

Tekniska nämnden beslöt 15.3 att området som energibolaget arrenderar i Björknäs förstoras med cirka 140 kvadratmeter så att reklamtavlan kan placeras på det ställe man önskar.

Tekniska nämnden beslöt också att Raseborgs stad ger sitt samtycke till att Raseborgs Energi upplåter en nödvändig del av området till KSF Media för att sätta upp en reklamtavla.

Det är också Raseborgs Energi eller KSF Media som ser till att de skaffar de lov som behövs för reklamtavlan.

Diskussion om artikeln