Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan upprörde och avgjorde – Sverige vann över Danmark

Från 2015
Uppdaterad 15.11.2015 10:46.
Zlatan Ibrahimovic fira mål mot Danmark.
Bild: AFP / Lehtikuva

Zlatan Ibrahimovic var igen i blickfånget i playoffmötet mellan Sverige och Danmark i EM-kvalet i fotboll. Anfallsstjärnan gjorde sitt första mål mot Danmark och såg till att Sverige har en liten fördel inför returen.

Sverige var aningen bättre i första halvleken och brände ett flertal chanser innan Emil Forsberg kunde göra sitt första landslagsmål för Sverige och förde därmed laget upp i ledning strax före paus.

Kort före Sveriges mål hade Danmark ett gyllene läge att göra öppningsmålet, då Nicklas Bendtner fick chansen innanför straffområdet. Dansken gick ändå omkull i en duell med Erik Johansson. Danskarna vädjade till domaren och ville ha straff, men domaren friade.

– I mina ögon är det hundra procent straff och rött kort. Ni ser ju själva på repriserna att han drar mig i tröjan. Annars hade jag gjort mål, sade Bendtner efter matchen.

Upprörda danskar ville se Zlatan avstängd

Även Ibrahimovics armbåge på William Kvist i den första halvleken upprörde danskarna som tyckte att PSG-stjärnan varit värd ett gult kort i situationen.

– Det är inget att snacka om. Uefas riktlinjer kring detta är väldigt tydliga. Om armarna är uppe i luften och träffar en motståndare i ansiktet, så ska det vara gult kort, sade Fifa-domaren Kenn Hansen i danska Kanal 5, enligt Ekstrabladet.

Om Ibrahimovic blivit tilldelad ett gult kort skulle han ha varit avstängd från returen, vilket säkert hade passat danskarna mer än väl.

Ibrahimovic segerskytt

I början på andra halvleken punkterade Sverige matchen, då laget tilldelades en straff. Ibrahimovic ställde sig vid straffpunkten och satte säkert in 2-0-målet för Sverige. Det här var första gången som Ibrahimovic lyckades med målskyttet mot Danmark.

Danmark fick ändå med sig ett viktigt bortamål, då Nicolai Jörgensen reducerade tio minuter från slutet. 2-1 alltså slutresultatet i Stockholm och allt är fortfarande öppet inför returen på tisdag.