En caponata-smörgås för svampskogen eller vandringen
Den här smörgåsen är perfekt att ta med ut i svampskogen.
Blir det fyllning över kan man äta det tillsammans med pasta, som en sidorätt till fisk eller bara som så.
Istället för kapris kan man ta oliver eller lite hackade sardeller, något salt helt enkelt.

Caponata-smörgås
30 min.
1 surdegsbröd av god kvalitet
1 aubergine
1 zucchini
1 fänkål
3 selleristänger
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 kruka bladpersilja
½ dl ekologiska russin
1 brk (50 g) kapris
olivolja till stekning
Så här gör du smörgåsen
Tvätta grönsakerna och skala löken. Skär alla grönsakerna smått, men skär löken i klyftor.
Stek grönsakerna mjuka i olja i en stor stekpanna eller kastrull, ungefär 15 minuter. Låt dra på låg värme under lock i ytterligare 15 minuter.
Hacka bladpersilja och blanda ner i grönsakerna med russinen och den avrunna kaprisen.
Rosta brödet i lite olivolja i en panna. Fyll smörgåsarna med den avsvalnade caponatan.