Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bruten näsa sätter stopp för Richard Jensens landslagsdebut – lämnade träningslägret på tisdagen

Från 2022
Richard Jensen spelar fotboll.
Bildtext Richard Jensen i Rodas tröja.
Bild: imago images/Pro Shots/ All Over Press

Richard Jensen såg fram emot att få göra landslagsdebut under fotbollslandslagets träningsläger i Spanien. Debuten får ändå vänta då mittbacken från Borgå nu har tvingats återvända till Nederländerna.

Den 26-årige mittbacken Richard Jensen blev för en vecka sedan uttagen till landslaget. Jensen lämnade i ung ålder Borgå för spel i Nederländerna. Han har spelat i juniorlandslagen, men till skillnad från lillebrorsan Fredrik Jensen har Richard inte fått chansen på seniornivå.

Då Markku Kanerva nyligen hörde av sig låg stämningen på topp och landslagsdebuten bakom hörnet.

– Det kändes otroligt bra då jag fick samtalet, medgav Jensen till Yle Sporten i samband med att truppen presenterades.

Jensen spelar till vardags för Roda i nederländska division 1. I fredags ställdes Roda mot Jong PSV. Jensen hoppade in i den 67:e minuten men blev utbytt i den 86:e.

Truppen kompletteras inte

Bollförbundet meddelar nu att Jensen, som hann ansluta till lägret i Spanien, åkte på en smäll i matchen och att det på måndagen framgick att näsan är bruten.

Därför tvingades Jensen kasta in handduken och återvände på tisdagsmorgonen till Nederländerna för rehabilitering.

Under Finlands träningsläger i Spanien står två matcher på programmet: Island på lördag och Slovakien på tisdag. Finlands trupp, som nu består av tre målvakter och tjugo utespelare, kompletteras inte.

Diskussion om artikeln