Hoppa till huvudinnehåll

Recept

En sommarsallad med tomater, hallon och rostat bovete

Tomater och hallon med rostat bovete
Bildtext Enkelt och gott. Sallad med tomater, hallon och rostat bovete.
Bild: Sara Forsius / Character House / Yle

I den här enkla sommarsalladen blandas syran från tomaterna med sötman av hallonen.

Det krispiga i salladen kommer från rostat bovete. Har du inte bovete, kan det ersättas med solros- eller pumpafrön.

I det här avsnittet av Kan vi bara få njuta gör Tara Junker och Malin Öhman salladen. - Spela upp på Arenan

Tomater och hallon med rostat bovete

15 min.

300 g tomater i olika färger och storlekar

200 g hallon

½ dl olivolja

2 msk äppelcidervinäger

1 msk balsamico

1 tsk socker

1 dl helt bovete

1 litet knippe dill

salt & svartpeppar

Så här gör du salladen

  1. Blanda olivolja, äppelcidervinäger, balsamico, socker och salt och peppar i en skål och blanda ner hallonen. Låt bären dra tills det är dags för servering.

  2. Skär små tomater i hälft och större i fjärdedels bitar. Placera på ett serveringsfat.

  3. Skölj ordentligt av bovetet i en sil. Rosta bovetet i en torr och het panna tills det blir krispigt.

  4. Finfördela hallon och marinad över tomaterna. Toppa med krispigt bovete och dill.