En sommarsallad med tomater, hallon och rostat bovete
I den här enkla sommarsalladen blandas syran från tomaterna med sötman av hallonen.
Det krispiga i salladen kommer från rostat bovete. Har du inte bovete, kan det ersättas med solros- eller pumpafrön.

Tomater och hallon med rostat bovete
15 min.
300 g tomater i olika färger och storlekar
200 g hallon
½ dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk balsamico
1 tsk socker
1 dl helt bovete
1 litet knippe dill
salt & svartpeppar
Så här gör du salladen
Blanda olivolja, äppelcidervinäger, balsamico, socker och salt och peppar i en skål och blanda ner hallonen. Låt bären dra tills det är dags för servering.
Skär små tomater i hälft och större i fjärdedels bitar. Placera på ett serveringsfat.
Skölj ordentligt av bovetet i en sil. Rosta bovetet i en torr och het panna tills det blir krispigt.
Finfördela hallon och marinad över tomaterna. Toppa med krispigt bovete och dill.