Hoppa till huvudinnehåll

Recept

En sommarsallad med tomater, hallon och rostat bovete

Från 2022
Tomater och hallon med rostat bovete
Bildtext Enkelt och gott. Sallad med tomater, hallon och rostat bovete.
Bild: Sara Forsius / Character House / Yle

I den här enkla sommarsalladen blandas syran från tomaterna med sötman av hallonen.

Det krispiga i salladen kommer från rostat bovete. Har du inte bovete, kan det ersättas med solros- eller pumpafrön.

I det här avsnittet av Kan vi bara få njuta gör Tara Junker och Malin Öhman salladen. - Spela upp på Arenan

Tomater och hallon med rostat bovete

15 min.

300 g tomater i olika färger och storlekar

200 g hallon

½ dl olivolja

2 msk äppelcidervinäger

1 msk balsamico

1 tsk socker

1 dl helt bovete

1 litet knippe dill

salt & svartpeppar

Så här gör du salladen

  1. Blanda olivolja, äppelcidervinäger, balsamico, socker och salt och peppar i en skål och blanda ner hallonen. Låt bären dra tills det är dags för servering.

  2. Skär små tomater i hälft och större i fjärdedels bitar. Placera på ett serveringsfat.

  3. Skölj ordentligt av bovetet i en sil. Rosta bovetet i en torr och het panna tills det blir krispigt.

  4. Finfördela hallon och marinad över tomaterna. Toppa med krispigt bovete och dill.