Kakan som egentligen är ett stort kex – recept på bärflarn
Bild: Sara Forsius / Character House / Yle
Den här enkla men goda kakan är som ett enda stort havreflarn.
Du kan göra kakbottnen dagen innan, men toppa kakan först just innan servering.

I det här avsnittet av Kan vi bara få njuta kan du se hur Tara Junker och Malin Öhman gör bärflarn.
-
Spela upp på Arenan
Bärflarn
30 min.
100 g smör
2 dl havregryn
¾ dl strösocker
¾ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1 liter blandade bär
eventuellt ätbara blommor och citronmeliss eller mynta
Så här gör du bärflarn
Värm ugnen till 200°C.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner de övriga ingredienserna.
Platta ut degen till en tunn rundel, 20–25 cm i diameter, på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Låt flarnet kallna.
Mosa 1 dl av bären med yoghurten och vaniljsockret. Bred ut över havreflarnet.
Dekorera med bär och eventuellt ätbara blommor och färska örter.