Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Småskadad Ibrahimovic håller inte för 90 minuter i playoff – redo att axla mindre roll om Sverige får spela om VM-biljetten: "Jag är en gammal gubbe"

Zlatan Ibrahimovic i Sveriges VM-kvalmatch mot Georgien i mars.
Bild: Therese Back / Stella Pictures / All Over Press

Han är kvitt sin hälskada men formen är fortfarande ett frågetecken. Att spela hela matchen i en eventuell playoff-final mot Polen är inte aktuellt för Zlatan Ibrahimovic.

Sveriges fotbollslandslag står inför en ödesvecka i VM-kvalet. På torsdag spelar man playoff-semifinal mot Tjeckien och vid seger där väntar en avgörande match mot Polen om en VM-biljett nästa tisdag.

Zlatan Ibrahimovic är avstängd i matchen mot Tjeckien, och vid ett eventuellt möte med Polen kommer förbundskaptenen Janne Andersson inte ha tillgång till Ibrahimovic under hela matchen.

– 90 minuter har jag inte i mig, men jag har talat med Janne om det. Jag är här för att han behöver mig. Hur mycket speltid det blir är upp till Janne, säger Ibrahimovic på dagens pressträff i Stockholm.

Ibrahimovic har bara gjort tre korta inhopp i den italienska ligan sedan hälskadan i februari. När laget gjorde en träning i dag var Ibrahimovic inte med på planen.

– Jag har inte spelat så mycket den sista tiden men jag har byggt upp konditionen och kroppen för att må bra. När jag mår bra kommer resten. Jag är en gammal gubbe men kroppen är bra.

– Jag har inte varit ute på planen eftersom jag är avstängd, men jag gör mig redo för den andra matchen, säger Ibrahimovic.

Ska njuta på läktaren

För att det ska bli aktuellt för Ibrahimovic att över huvud taget få spela gäller det för Sverige att vinna över Tjeckien. I torsdagens match ska Ibrahimovic stödja laget från läktaren.

– Jag har fullt förtroende för spelarna och hela laget, det kommer att bli bra. I stället för att lida ska jag njuta. Vi ska vara tacksamma för det vi går igenom nu, säger han.

Om det inte blir något VM för Sverige är frågan dels om det blir några fler landskamper för 40-årige Ibrahimovic och hur länge karriären fortsätter.

– Jag vill fortsätta så länge jag kan och det är fokus på fotbollen just nu, säger han.

Diskussion om artikeln