Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Beslutet är fattat – Charlotte Kalla lägger av: "I slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre"

Från 2022
Uppdaterad 22.03.2022 21:32.
Charlotte Kalla rättar till skidglasögonen.
Bild: AOP / STELLA Pictures Splash News

Damernas längdskidåkning tappar ytterligare ett stort namn. Charlotte Kalla gör som Therese Johaug och lägger av. "Beslutet har vuxit fram under den senaste månaden", skriver Kalla på sociala medier.

Charlotte Kalla är Sveriges främsta kvinnliga olympier och en av skidsportens största genom tiderna, men nu tar en lång och framgångsrik karriär slut.

Kalla meddelar på sociala medier att SM i Piteå den här veckan blir hennes sista tävlingar i karriären.

"Här tog jag mina första stavtag som sjuåring och det känns fint att få avsluta karriären här. Beslutet har vuxit fram under den senaste månaden", skriver hon.

Då världscupen avslutades för en dryg vecka sedan ville Kalla inte tala om framtiden, och sa då att hon skulle fundera på karriären efter SM.

"Det har inte varit ett enkelt beslut men i slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära".

Charlotte Kalla debuterade i världscupen 2006 och det stora genombrottet kom i samband med Tour de Ski 2008 som hon vann efter en mäktig klättring på den sista etappen.

Sedan följde stora framgångar i många mästerskap. I OS vann hon tre guld och sammanlagt nio medaljer. Hon blev världsmästare tre gånger och vann totalt tretton VM-medaljer.

"Det jag kommer sakna allra mest är kicken av att vara i form!", avslutar Kalla.

Diskussion om artikeln