Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Svårt för Borgårestauranger att hitta kunnig sommarpersonal

En servitör dukar ett bord.
Bildtext Restaurangägarna i Borgå hoppas på en bra turistsommar. Det betyder att de behöver mycket personal. Arkivbild.
Bild: Janne Järvinen / Yle

Att hitta professionell personal är fortfarande svårt för restauranger i Borgå. Däremot finns det gott om ivriga ungdomar som vill sommarjobba.

Snart är den här, sommaren. Föreställ dig soliga dagar och ljumma nätter, en varm bris i håret och en kall dryck i glaset vid en uteservering någonstans nära vattenbrynet.

– Om det blir som vi tror och stjärnorna ligger rätt så kommer det att bli en dundersommar, speciellt om vi också får in utländska turister förutom de härliga inhemska turisterna, säger Linda Pokki som driver Bar & Café Paahtimo i Borgå.

Hon tror det kommer att bli en bråd sommar, vilket betyder att man behöver extra mycket personal.

– Lyckligtvis har vi väldigt aktiva unga som gärna söker sommarjobb i Borgå. Vi har fått väldigt många ansökningar i år. Fastän de kanske inte har kunskaperna, så kommer man långt med en bra attityd och att man vill försöka, säger Pokki.

Svårt hitta proffs

Att hitta erfaren, utbildad restaurangpersonal är däremot svårt.

– Att få tag på kunnig personal är en helt annan fråga. Det är inte en lätt nöt att knäcka. Många har lämnat branschen och det är en lång process innan nya är utbildade, säger Pokki.

Hon berättar om ett samarbete som startats på Åland mellan krögarna och hotell- och restaurangskolan i Mariehamn. Under en intensiv åtta veckor lång utbildning lär de studerande sig baskunskaper i bland annat servering, drycker och olika kassasystem.

– Då är de ganska färdigt tränade när de kommer ut till sommarsäsongen och kan börja jobba på riktigt. Det här skulle vara ett trevligt tillskott i Borgå, tycker Pokki.

En kvinna häller bönor i en kafferost.
Bildtext Linda Pokki rostar kaffe i rosteriet som finns i anslutning till restaurangen. Arkivbild.
Bild: Yle / Mira Bäck

Många som tidigare jobbat inom restaurangbranschen bytte arbete under coronapandemin. Restaurangpersonalen har haft två tunga år med permitteringar, ovisshet och föränderliga restriktioner.

– Vi har fördelen att vi har mycket egen personal sedan tidigare vilket utgör stommen i vår service. Då är det enkelt att ta med nya, de lär sig och de växer, säger Pokki.

Paahtimo lyckades till stor del behålla sin personal trots den tunga coronatiden.

– Min viktigaste uppgift som chef är att se till att de trivs på jobbet, och att vi kan visa att vi är flexibla. Restaurangbranschen är väldigt intensiv. När det finns mycket jobb så jobbar vi långa dagar. Men om personalen har önskemål om lediga helger så försöker vi se till att de får ledigt då de önskar, säger Pokki.

Utbildning behövs

Företagaren Jarmo Grönman som driver sommarrestaurangen Wilhelm Å har lite samma erfarenheter som Pokki när det gäller att hitta personal. Det finns en hel del duktiga ungdomar, men proffsen är svårare att få tag på.

– Det ser inte så hemskt bra ut just nu. Vi har hittat personal men vi behöver ännu mera, säger Grönman.

En medelålders man står på bron till en flytande uteservering.
Bildtext Jarmo Grönman ställer sommarrestaurangen i ordning. Arkivbild från 2020.
Bild: Yle / Mira Bäck

Det är ungefär en och en halv månad sedan restaurangen började rekrytera inför sommaren och det finns ännu tid innan jobbet sätter i gång. Grönman berättar att han får ta emot arbetsansökningar varje dag, men de kommer främst från unga utan erfarenhet.

– Vi utbildar jättegärna unga människor men man kan inte bara ha dem. Man måste också ha personer med erfarenhet, säger Grönman.

Restaurangen kan ha några minderåriga anställda, men någon vuxen måste alltid jobba i samma skift eftersom man säljer alkohol.

Personer som sitter på en uteservering.
Bildtext Ån glittrar i bakgrunden. Arkivbild.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Att hitta restaurangproffs kan över lag vara svårare för sommarrestauranger då arbetet är säsongsbetonat. Grönman tycker det verkar lite svårare att hitta erfaren personal för sommarsäsongen i år än i fjol.

– Jag tror orsaken är den att jättemånga som jobbat inom branschen har bytt helt och hållet. Många har börjat jobba på butik eller hittat något helt annat, säger Grönman.

Han är hoppfull om att folk kanske söker sig tillbaka till restaurangbranschen när det så småningom börjar se ut som att coronarestriktionernas tid är förbi. Han tror inte högre löner hjälper för att hitta personal. Däremot skulle det behövas fler utbildningslinjer inom restaurangbranschen på orten.

Det finns inte längre någon utbildningslinje på svenska för kockar och servitörer i Östnyland.

– Det är A och O att det finns någon skola här så att man kan plocka upp de bästa från skolbänken. Det är stor brist på yrkespersonal, säger Grönman.

Han är nöjd med rekryteringarna han gjort hittills.

– Vi har varje år försökt hitta tvåspråkig personal och i år har vi lyckats superbra. Alla som vi har rekryterat är tvåspråkiga och kan bra engelska. De verkar vara jätteduktiga unga människor, säger Grönman.

Diskussion om artikeln