Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

ÅU fortsätter stärka sin närvaro i Västnyland – tidningen anställer journalist och annonsförsäljare i regionen

En leedne mörkhårig man i mörkblå jacka, fotad ute.
Bildtext Kristoffer Nöjd har tidigare jobbat för Västis och Hangötidningen. Nu börjar han bevaka Västnyland för Åbo Underrättelser som vill göra seriös journalistik i regionen.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Tidningen Åbo Underrättelsers västnyländska satsning fortsätter. ÅU har nu anställt en journalist och en annonsförsäljare i Västnyland.

I januari delade ÅU ut en papperstidning till alla svenskspråkiga hushåll i Raseborg och Hangö. Nu stärker ÅU sin ställning i Västnyland ytterligare.

Den åboländska tidningen anställer en journalist och en annonsförsäljare med Hangö och Raseborg som arbetsfält.

Kristoffer Nöjd har de tre senaste åren jobbat som informatör i Ingå kommun. Men i mitten av april börjar Nöjd som västnyländsk reporter för ÅU. Nöjd har tidigare jobbat som journalist på KSF Medias tidningar Västra Nyland och Hangötidningen.

Nöjd säger att han ser fram emot att bevaka Raseborg och Hangö efter en liten paus igen.

"Båda orterna har ju utvecklats mycket de senaste åren. Det finns mängder av intressanta fenomen, företag och personer att skriva om. Jag vill kunna erbjuda intressanta infallsvinklar så att texterna är relevanta för alla som läser tidningen", säger Nöjd i ÅU.

Nöjd säger också att Västnyland och Åboland har mycket gemensamt.

"Folk flyttar mellan orterna för att studera eller jobba, och många har stugor på andra orter. Dessutom finns både företag och utbildningar som verkar över regiongränserna."

Camilla von Bonsdorff säljer annonser

Camilla von Bonsdorff blir ansvarig för kundservice och den viktiga annonsförsäljningen i regionen. Också hon har tidigare jobbat bland annat på Västra Nyland och Hangötidningen.

von Bonsdorff är väldigt glad över ÅU:s nya satsning.

"Jag tycker det är jätteroligt att ÅU vågar satsa nytt, här finns en positiv drajv framåt. Jag har alltid sagt att Västnyland och Åbo är starkt sammanlänkade, var och varannan västnylänning har någon koppling till Åbo eller Kimitoön", säger von Bonsdorff i ÅU.

Hon jobbar för tillfället en dag i veckan för ÅU, men börjar i jobbet på heltid i sommar.

Daglig bevakning i Västnyland

ÅU:s chefredaktör Tom Simola, tidigare stadsdirektör i Raseborg, säger att tidningen framöver kommer att bevaka Västnyland dagligen.

"Vi börjar inte med att omfamna allt och alla, utan vi vill utveckla bevakningen i samarbete med våra läsare", säger Simola i tidningen.

Tom Simola
Bildtext ÅU vill lyfta fram frågor som kanske kräver nya lösningar i Västnyland, säger chefredaktören Tom Simola.
Bild: Yle/Nina Bergman

Simola säger att redaktionen vill lyssna på sina läsare.

"Vi kommer inte endast att berätta solskenshistorier, vi vill också bidra till en konstruktiv lokal diskussion och lyfta fram frågor som kanske kräver nya lösningar", säger Simola.

Han säger att tidningen också vill nå sina läsare genast på morgonen och därför kommer ÅU att övergå till den tidiga morgonutdelningen i Västnyland.