Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Marina Kinnunen föreslås bli direktör i välfärdsområdet

Från 2022
Marina Kinnunen, en vit kvinna med blont hår, står utanför Vasa centralsjukhus.
Bildtext Marina Kinnunen.
Bild: Yle/Elin Willows

Marina Kinnunen föreslås väljas till direktör för Österbottens välfärdsområde. Bakom beslutet står en enhällig beredningsgrupp bestånde av fullmäktiges och styrelsens presidier.

Kinnunen arbetar i dag som direktör för frivilliga samkommunen Österbottens välfärdsområde. Hon var den enda som sökte tjänsten.

"Kinnunen har en mycket gedigen arbetserfarenhet inom området, ett brett nätverk och hon känner mycket väl till hur servicen fungerar och är uppbyggd i hela Österbotten. Tack vare sin breda kunskap anlitas hon ofta som sakkunnig i vård och omsorgsfrågor nationellt. Således är hon en av de främsta experterna i Finland inom området, bland annat då det gäller service på båda nationalspråken och patientsäkerhet", säger fullmäktigeordförande Mikko Ollikainen i ett pressmeddelande.

Ollikainen fungerade som ordförande för beredningsgruppen.

Styrelseordförande Anne Salovaara-Kero instämmer.

"Vi får en oerhört kompetent direktör som känner Österbotten, har ett strategiskt kunnande och har fokus på vår huvuduppgift. Det känns fint att få jobba med henne som styrelseordförande, och jag är övertygad om att vi i styrelsen kommer att ha ett välfungerande samarbete med henne".

Välfärdsområdets styrelse behandlar förslaget den 4 april. Valet av direktör sker på fullmäktigemötet den 11 april.