Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Ändringar i Yles ledningsgrupp: Marit af Björkesten ställföreträdande verkställande direktör

Uppdaterad 10.05.2023 09:47.
Kuvassa mies ja nainen katsovat kohti, puolikuva.
Bildtext Ismo Silvo och Marit af Björkesten.
Bild: Jyrki Valkama / Yle

Direktören för public service Ismo Silvo lämnar den 31.3.2022 sitt uppdrag i Yles ledningsgrupp för att gå i pension på sommaren.

Yles styrelse utnämnde Marit af Björkesten till ställföreträdande verkställande direktör från och med den 1.4.2022. Hon arbetar som direktör med ansvar för strategi och publikrelationer på Yle. Marit af Björkesten var direktör på Svenska Yle åren 2012–20.

Direktör Ismo Silvo, som haft en mångsidig karriär på Yle med olika uppdrag, lämnar i slutet av mars 2022 Yles ledningsgrupp.

Ismo Silvo har varit ställföreträdande verkställande direktör sedan 2012 och har under de senaste åren ansvarat för utvecklingen av bolagets public service -uppdrag. Silvo har varit medlem i ledningsgruppen sedan år 2005 och har tidigare arbetat på Yle bland annat som direktör med ansvar för utgivning, produktionsdirektör och strategidirektör samt programdirektör för Yle TV1 och Yle Teema.

Silvo har deltagit mångsidigt i Europeiska rundradioförbundet EBU:s förtroendeuppdrag och var bl.a. styrelseordförande för EBU, Eurovision Operations Council 2008–2014. Åren 1993–1997 var Silvo den första direktören för European Audiovisual Observatory, som inrättades i anslutning till Europarådet.

"Jag har fått arbeta med olika uppdrag på Yle i fyra decennier. Jag har konkret fått uppleva hur viktiga och nära Yles programutbud är för finländarna och Finland. Den samhälleliga betydelsen av public service har varit det mest motiverande och belönande i detta arbete", säger Ismo Silvo.

"Jag vill varmt tacka Ismo Silvo för det betydelsefulla arbete han har gjort för Yle under årtionden i olika uppgifter. Silvos erfarenhet och djupa kännedom om rundradioverksamhet inom public service är något unikt", säger Yles verkställande direktör Merja Ylä-Anttila.

Pressmeddelandet uppdaterat 10.5.2023. Marit af Björkestens titel är ställföreträdande verkställande direktör.

På andra språk