Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Will Smith ber Chris Rock om ursäkt efter örfilen på Oscarsgalan: "Mitt uppförande var oacceptabelt"

Will Smith står med sin Oscarsstatyett i handen och talar i en mikrofon.
Bildtext Will Smith säger att skämtet om hans frus medicinska tillstånd var för mycket för honom att klara av.
Bild: Rob Latour / AOP

Skådespelaren Will Smith har publicerat ett uttalande där han ber om ursäkt för att han slog till komikern Chris Rock efter ett okänsligt skämt.

Den stora snackisen efter gårdagens Oscarsgala var utan tvekan Will Smiths våldsamma beteende när han gick upp på scenen och slog till Chris Rock.

Händelsen skedde till följd av att Rock gjorde sig lustig över Will Smiths fru Jada Pinkett Smiths rakade huvud. Jada Pinkett Smith lider av en sjukdom som gör att hon tappar hår.

Will Smith slår till Chris Rock på Oscarsgalan 2022.
Bildtext Will Smith gick upp på scenen i direktsändning och slog till Chris Rock.
Bild: Rob Latour / AOP

Nu har Will Smith publicerat ett uttalande där han ber om ursäkt.

"Våld i alla dess former är giftigt och destruktivt. Mitt beteende under gårdagens Oscarsgala var oacceptabelt och oförlåtligt. Skämt på min bekostnad är en del av jobbet, men ett skämt om Jadas medicinska tillstånd var för mycket för mig att klara av och jag reagerade känslomässigt.", skriver han och riktar sig sedan direkt till Chris Rock.

“Jag skulle offentligt vilja be dig om ursäkt, Chris. Jag gick över gränsen och jag gjorde fel. Jag är generad och mina handlingar representerar inte den man jag vill vara. Det finns ingen plats för våld i en värld av kärlek och vänlighet.”

Därtill ber han ännu Oscarsakademin, gästerna, publiken, familjen Williams och sina kolleger om ursäkt. Han säger att han djupt ångrar att hans beteende befläckade en annars underbar resa.

Ursäkten kom efter att Oscarsakademin officiellt fördömde Smiths beteende och meddelade att de har inlett en utredning kring händelsen. Akademin uppger att de kommer att reda ut vilka konsekvenser som är nödvändiga.