Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ett kapitel tar slut och ett nytt börjar – Christian Eriksen tar över kaptensbindeln i första matchen på Parken efter hjärtstoppet: "Kommer att vara mycket känslor"

Christian Eriksen.
Bildtext Christian Eriksen gjorde landslagscomeback i lördags och i kväll gör han första hemmamatchen.
Bild: IMAGO/Pro Shots/ All Over Press

Det har gått 289 dagar sedan Christian Eriksen senast spelade på Parken i Köpenhamn. I EM-premiären mot Finland drabbades han av hjärtstopp men nu är han äntligen tillbaka. Det är svårt att sätta ord på vad jag förväntar mig, säger Eriksen till DR.

I lördags gjorde Christian Eriksen comeback i landslaget och blev samtidigt målskytt i träningsmatchen mot Holland. I kväll spelar Danmark mot Serbien och det blir Eriksens första match på Parken efter hjärtstoppet förra sommaren.

– Jag ser fram emot att komma in och vara fotbollsspelare igen. Det är alltid speciellt att spela på Parken men nu blir det nog lite extra speciellt. Det blir ett bra slut på ett kapitel men också början på ett nytt.

– Det är svårt att sätta ord på vad jag förväntar mig. Jag antar att det kommer att bli stort och för många kan det vara första gången de ser mig på planen igen. Så det blir en speciell upplevelse, säger Eriksen enligt DR.

Det danska landslaget tränade på Parken i går. Enligt danska TV2 sprang Eriksen efter en inledande pratstund på mitten av planen fram till platsen där han sjönk ihop i EM-premiären mot Finland.

Eriksen började applådera vid sidlinjen och flera av hans lagkamrater gjorde detsamma.

Eriksen leder laget in på planen

Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand räknar också med att kvällens landskamp kommer att bli känslosam för många.

– Både före och efter matcher kommer det att vara mycket känslor i Christians riktning. Parken kommer att stötta Christian och hela laget, och hälsa dem välkomna tillbaka till hemmaborgen. Det blir några fantastiska minuter, säger han.

I kvällens match kommer Eriksen att kliva in först av de danska spelarna och han bär kaptensbindeln. Det är beslut som fattats av Hjulmand, Eriksen och Kasper Schmeichel.

– Jag tror inte att det finns någon som tycker att det inte är rätt beslut. Christian är tillbaka och det här är rätt sätt att markera det. Hela landet hade en dramatisk upplevelse i somras och nu återvänder Christian och får ett bra slut på den historien, säger Schmeichel.

Eriksen har varit lagkapten tidigare och ser sig som en ledartyp i landslaget.

– Att kunna gå in och visa att allt är bra och leda det danska laget är speciellt, det blir pricken över i:et, säger Eriksen.

Diskussion om artikeln