Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle sänder: NHL-dubbel med hockeyvärldens två hetaste finländare i högform, New Jersey–Florida och Colorado–Pittsburgh

Uppdaterad 02.04.2022 22:15.
Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Lördagkvällen bjuder på världens bästa ishockey under bästa sändningstid. Med världens två hetaste finländska spelare i högform. Aleksander Barkov är Floridas stora ledare, medan Mikko Rantanen i Colorado är på väg mot 100 poäng.

Kl. 22.00 Colorado–Pittsburgh, TV2 och Arenan

Kommentator: Mattias Simonsen

Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Hela ligans starkaste lag mot trean i Metropolitan-divisionen – det här kommer att bli kul.

Det är två formstarka lag som ställs mot varandra i Denver i kväll. Colorado har vunnit två på raken och sammanlagt sju av sina senaste tio – Pittsburgh har vunnit sex.

Pingvinernas senaste kom mot ett annat topplag i Central, Minnesota Wild. Där gjorde Pittsburgh livet lite väl svårt för sig själva med några riktigt dåliga sekvenser, men slutade på topp efter förlängning.

Colorados senaste match var i sin tur en demonstration i hur man kan stånga huvudet i en vägg (i det här fallet vid namnet Kaapo Kähkönen) i två perioder och sen vinna då man vägrar ge upp.

Finländarna: Åbo, Åbo och Kuopio

I Colorado hittar vi numera två finländska anfallare, Mikko Rantanen och Artturi Lehkonen. De har båda vuxit upp i TPS organisation, Rantanen tog sen klivet direkt in till NHL medan Lehkonen gjorde en avstickare i Frölunda först.

Men nu är det ihop igen och trivs alldeles garanterat tillsammans i omklädningsrummet. Duon tränar tillsammans varje sommar under pappa Ismo Lehkonens ledning, men än så länge har de inte fått spela tillsammans.

Rantanen håller så klart till på kanten i ettan bredvid Nathan MacKinnon, Lehkonen har i sin tur fått parkera som ytter i tvåan bredvid Nazem Kadri.

Det har inte blivit poäng för Lehkonen i Avs-dressen efter flytten från Montreal, men om han får fortsätta spela med glödheta Kadri är det bara en tidsfråga tills nollan spräcks.

Kasperi Kapanen har i sin tur en väldigt svajig säsong i ryggen så här långt. Vissa matcher glänser han med fantastiska soloprestationer, andra är han fullständigt osynlig.

Tillsammans med Jeff Carter har det för det mesta sett bra ut – frågan är närmast om Carter tvingas ersätta Jason Zucker i andralinan. Zucker skadade sig nämligen i comebacken i Minnesota i förrgår.

Håll ett öga på: Hetlevrade superstjärnor

Colorados största problem de senaste matcherna har varit att lagets absolut största stjärnor inte klarar av att hålla lugnet.

Nathan MacKinnon kastade handskarna och missade en match, både Mikko Rantanen och Cale Makar höll på att tappa det totalt i slutet av en avgjord match mot San Jose.

Pittsburgh är inte direkt det mest enerverande laget att spela mot, men visst finns där lirare som kan ta sig under huden på lite väl taggade stjärnor.

För Pittsburghs del handlar det i sin tur om att göra en hel match. Penguins material tillåter dem inte att släppa på gasen alls mot toppmotstånd.

Hur går det? Colorado fortsätter imponera

Colorado Avalanche är ligans bästa lag just nu. Pittsburgh Penguins har en fysiskt tung match bakom sig och ett flyg från St. Paul till Denver i benen.

Då blir det svårt att göra en komplett match. Och det är minimikravet mot årets upplaga av Colorado.

Ibland behöver det inte göras mer komplicerat än så – Avs fixar segern på hemmais.

Artikeln uppdaterad med nyheten om Lundells comeback klockan 17.45.