Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"En skön revansch" – GrIFK klart bättre i andra semin, kvitterade matchserien mot HIFK

Johanna Hilli i match mot Dicken 2020.
Bildtext Johanna Hilli visade vägen för GrIFK.
Bild: Newspix24 / Handbollsförbundet / Kalle Parkkinen

HIFK tog match ett – GrIFK tog match två. Allt talar för att kamratderbyt i FM-seriens semifinaler kommer att bli underhållande.

HIFK eller GrIFK?

På basis av seriens två första matcher kan det krävas tre semifinaler till innan vi får svaret på vem som går till final.

HIFK, som var två poäng bättre i grundserien, vann det första mötet mellan lagen med hela 23–13. I det andra mötet som spelades på måndagskvällen var det ett revanschsuget GrIFK som tog hand om taktpinnen direkt.

Halvvägs in i den första halvleken hade Granidamerna redan rivit upp en fembollarslucka. HIFK ryckte upp sig och höll sig på samma avstånd.

Men då GrIFK i början av andra gjorde ytterligare ett litet ryck verkade matchen avgöras. Som bäst ledde hemmalaget med tio mål, men HIFK såg till att försöka siffrorna litet under de sista minuterna.

Slutresultatet stod 28–20.

"Skärpte oss"

– En skön revansch, summerar åttamålsskytten, den tidigare HIFK-stjärnan Johanna Hilli i förbundets rapport.

– Vi skärpte oss både i anfall och försvar och spelade so ett lag. Det känns bra att fortsätta härifrån, fortsätter hon och får medhåll av tränaren Patrik Johanson:

– Bra spel från början till slut. Vi håller ihop försvaret och gör saker vi kommit överens om. Nu är det bara att fokusera på nästa match, säger han och hyllar de 245 ögonpar som tog sig till ”grottan” för stämningen de skapade i hallen.

Semifinalserien fortsätter på onsdag i Idrottshuset i Helsingfors.

– Vi kommer inte upp i samma nivå som i den första matchen. Nu är det kvitterat och vi börjar från noll i nästa match, säger HIFK-lotsen Nils Kühr.

Resultat, damernas FM-serie i handboll:

GrIFK–HIFK 28–20 (17–13)
GrIFK: Johanna Hilli 8, Anette Rakkolainen 6, Sandra Laitinen 4, Corinna Jensen 3, Greta Wirén 2, Carolina Rehnberg 2, Fanny Reinikainen 2, Emma Wickström 1
HIFK: Ella Holopainen 6, Petra Gostowski 5, Kathlen Ax 3, Emma von Nandelstadh 2, Ida Värynynen 2, Jannie Grönmark 1, Anniina Nyholm 1

Målvakter:
GrIFK Moa Sjölund 15 räddningar, Stella Bruncrona 2
HIFK Tia Lehtinen 11

Semifinalserien oavgjort 1–1, tre segrar krävs för avancemang.

Diskussion om artikeln