Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Influerare kastar den första stenen – Yles projekt Bra sagt utmanar att fundera på det egna budskapet

Ett rutfält med ansiktbilder av olika influencers och journalister tillsammans med Bra sagt-logotypen.
Bildtext I kampanjen deltar 11 bekanta ansikten.
Bild: Influencers egna bilder / Bildbehandling: Heidi Anttila / Yle

Kampanjen i sociala medier uppmuntrar till att fundera på det man själv säger, i stället för att peka på andra. Kampanjen är en del av det femåriga projektet Hyvin sanottu – Bra sagt.

I kampanjen berättar influerare om hur de själva har insett att deras sätt att tala eller uttrycka sig inte varit så lyckat. Följarna får dela med sig av sina egna erfarenheter av motsvarande situationer.

Målet är att få var och en att stanna upp och granska sitt eget sätt att tala och uttrycka sin åsikt. Tanken bakom kampanjen är att förändringen utgår ifrån en själv.

”Var och en av oss säger ibland fel, beter oss illa och gör fel, men du kan lära dig av det. Om vi ​​inte ger oss själva och varandra en chans att lära oss av våra misstag kommer vi aldrig att utvecklas. Med en diskussionskultur som beaktar andra kan vi stärka det finländska samhället och kulturen i Finland. Kampanjen är i kärnan av Yles uppdrag”, säger Yles varumärkeschef Janne Saarinen.

I kampanjen deltar flera bekanta ansikten: idrottaren Petra Olli, programledaren för Halv sju Mikko Kekäläinen, influeraren, aktivisten Mona Bling, Yle Kioskis redaktör och programledare Aleksi Rantamaa, artisten Yeboyah, influeraren, idrottaren Pernilla Böckerman, programledaren för Sista ordet Rosa Kettumäki, redaktören, författaren Julia Thurén, YleX:s musikredaktör Katri Norrlin, influeraren Antti Kurhinen samt Yle X3M:s programledare Märta Westerlund.

Kampanjen är en del av Yles och stiftelsen Dialogpaus femåriga projekt Hyvin sanottu – Bra sagt, som syftar till att stärka de bästa sidorna av den finländska diskussionskulturen och skapa trygga samtalsmiljöer. Kampanjen syns i influerarnas sociala medier 7-9.4.

På andra språk