Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Casting: Har du en ung stjärnkock i ditt kök? Då är den här artikeln för dig!

Från 2022
Uppdaterad 06.04.2022 10:13.
Nu är castingen öppen för Svenska Yles nya matlagningsprogram för barn. - Spela upp på Arenan

Parad Media ska i samarbete med Svenska Yle producera ett nytt matprogram för 10-12-åringar. Här berättar vi hur ditt barn kan vara med. Castingen är nu öppen.

Vi är nu på jakt efter Svenskfinlands nya mästerkockar. Programmet riktar sig till 10–12-åringar, och alla barn i övre lågstadieåldern och de som nyss börjat högstadiet får söka.

Vad handlar det om?

Det här är ingen tävling, utan vi är ute efter barn som verkligen älskar att pyssla i köket och som trivs med att stå framför kameran och berätta roliga historier. Sociala typer med ett brinnande intresse för matlagning alltså. Rätter från alla kulturer är välkomna!

barn lagar mat
Bildtext Är du en stjärnkock? Då ska du söka med i programmet.
Bild: Shutterstock / JasminkaM

- Som passionerad hobbykock ser jag fram emot att få hänga med likasinnade sköna typer. Jag vill med hjälp av våra stjärnkockar inspirera till att testa sig fram i köket på ett avdramatiserat och roligt sätt. Jag är också nyfiken på berättelserna bakom recepten, säger Staffan Gräsbeck som är regissör för programmet.

WWMD (What Would Micke Do?)

kock i himlen
Bildtext Gömmer det sig en liten Micke Björklund i dig?
Bild: Staffan Gräsbeck / Parad

Till programmet söker vi nu fyra barnkockar, och hela Svenskfinland får vara med. Så om du har en egen liten Micke Björklund undanstuvad i ert skafferi skall du anmäla hen redan idag. Härligt!

Men hur?

Första steget är att göra en selftape. Det betyder att man skall filma sig själv enligt anvisningar. På grund av att vi kommer att filma hemma hos er är det viktigt för oss att hela familjen är med på noterna, så samarbeta gärna - och glöm inte att ha roligt!

Länken här nedan leder till Parad Medias castingsida. Där hittar du all information du behöver om anmälan och hur ni skickar in en selftape.

Till castingsidan: parad.fi/casting

Castingformuläret hålls öppet till fredagen 29.04.2022

Vi på redaktionen väntar med iver!