Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ingå fortsätter satsa på distansjobb: Högst på önskelistan finns bättre nät

Person som sitter i distansmöte.
Bildtext Bra dataförbindelser och kollektivtrafik är det viktigaste för dem som jobbar på distans i Ingå.
Bild: Jorge Gonzalez / Yle

Ingå satsar allt mera på att det ska vara möjligt att distansarbeta i kommunen. Då behövs bra datatrafik, säger invånarna i en enkät.

Ingå satsar allt mera på att det ska vara möjligt att distansarbeta i kommunen. Då behövs bra datatrafik, säger invånarna i en enkät.

Drygt 50 personer svarade på en enkät om distansjobb i Ingå och det visade sig att distansarbetarna egentligen inte var särskilt intresserade av mera lokaler för distansarbete.

Däremot vill de ha bra nätförbindelser var de än bor och bra kollektivtrafik. Det är två faktorer som gör det möjligt att arbeta på distans, visade enkätsvaren.

Ingå kommuns strategi godkändes i februari och där står det att kommunen ska satsa på att nätförbindelserna blir bättre och på att det finns plats för distansjobb i kommunens lokaler.

Avskilda platser för distansjobb

Ingå kommunstyrelse ger nu tjänstemännen i uppdrag att utöka antalet distansarbetsplatser på kommungården.

De ska vara mera avskilda än vad de är nu och kommunen ska också informera ordentligt om dem så att folk hittar lokalerna.

Kommunstyrelsen ger också arbetsgruppen som planerar hur Kyrkfjärdens skolas gamla del ska fungera i uppdrag att reda ut om det är möjligt att placera distansarbetsplatser i den fastigheten.

Diskussion om artikeln