Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SIF bjöd upp till kamp men räckte inte till – Dicken kopplade greppet om finalplatsen efter andra raka segern

Från 2022
Uppdaterad 05.04.2022 22:25.
Anna Westerlund spelar handboll.
Bildtext Anna Westerlund gjorde åtta mål för Dicken i andra semifinalen.
Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24/Handbollsförbundet

Det blev en jämn andra semifinal men till slut var Dicken starkare än Sjundeå IF. Dicken vann med fem bollar och står nu med en fot finalserien.

I lördags inledde Dicken semifinalserien med en tiomålsseger över Sjundeå IF. Den triumfen följde regerande mästarna upp med 22–17 på bortaplan i kväll.

Dicken roffade åt sig en 3–0-ledning i början av matchen och sju minuter före pausvilan ledde gästerna med 8–6. Men SIF bjöd på ordentligt motstånd och i paus var ställningen 10–10.

Hemmalaget hade ett litet momentum efter den starka avslutningen på första halvleken och det tog spelarna med sig till den andra akten. SIF gick tidigt upp i en tvåmålsledning, men den höll inte.

Dicken utjämnade matchen till 15–15 och under den sista kvarten var Drumsödamerna starkare. SIF kunde inte svara då Dicken nätade med hög procent på slutet.

– Det var en jobbig match från början till slut. Vi fick kämpa hela vägen, säger Anna Westerlund som gjorde åtta av Dickens mål i matchen.

2–0 i matcher gör att Dicken kan säkra en ny finalplats på fredag.

För SIF är läget prekärt. Efter två förluster måste laget få till ett trendbrott annars tar matchserien slut snabbt.

– Det är surt att förlora en sådan match då vi verkligen bjuder upp till kamp. En så fin satsning från damernas sida. På fredag vinner vi, säger SIF-tränaren Jan Hagman.

Resultat:

Sjundeå IF–Dicken 17–22 (10–10)

SIF: Madeleine Lindholm 6, Maria Barck 3, Mariela Lönnqvist 2, Nea Puijola 2, Matilda Luupala 2, Natalie Jürgens 2

Dicken: Anna Westerlund 8, Tove Salokivi 4, Matilda Peitsaro 4, Malena Heikkinen 2, Anna Lindholm 2, Janica Sjöström 1, Emilia Valkamo 1

Dicken leder med 2–0 i matcher

Diskussion om artikeln