Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Brand i Letala spred rök över riksväg 8 – tio enheter från räddningsverket på plats

Från 2022
Uppdaterad 06.04.2022 18:12.
Brandbil som hör till Egentliga Finlands räddningsverk.
Bildtext Tio enheter från Egentliga Finlands räddningsverk ryckte ut till Letala på onsdagen för att släcka en brand i en lagerbyggnad. Arkivbild.
Bild: Rosa Huuska / Yle

Räddningsverket tog emot ett larm om en eldsvåda i en lagerbyggnad i Letala strax efter klockan 12 på onsdagen. Tio enheter från Egentliga Finlands räddningsverk ryckte ut för att släcka branden.

En brand i en lagerbyggnad i Letala spred rök över riksväg 8 mellan Åbo och Björneborg på onsdagseftermiddagen. Dessutom rörde sig flera fordon från räddningsverket på vägen i samband med släckningen av branden.

Åbo trafikcentral meddelade om röken och räddningsfordonen på riksväg 8 ettiden på onsdagseftermiddagen. Två timmar senare meddelade trafikcentralen att situationen är över.

Räddningsverket tog emot ett larm om branden i Letala strax efter klockan tolv på dagen. Tio enheter från Egentliga Finlands räddningsverk ryckte ut för att släcka branden.

Tvåtiden på eftermiddagen bedömde jourhavande brandmästare Riku Koskinen att lagerbyggnaden var 200–300 kvadratmeter stor.

Klockan fyra var branden så gott som släckt, och räddningsverket utförde eftersläckning på platsen.

Ingen skadades i branden. Polisen utreder brandorsaken.

Artikeln är en översättning och bearbetning av Yle Uutisets artikel Laitilan ulkovarastopalossa jälkisammutustyöt – poliisi tutkii palon syttymissyytä som skrivits av Tarja Hiltunen. Artikeln är översatt och bearbetad av Mikael Piippo.

Artikeln uppdaterad den 6.4.2022 klockan 18.12 med information om att eftersläckning pågick på brandplatsen.