Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ett drygt år efter bilkraschen är Tiger Woods redo för comeback i US Masters: "Tror att jag kan vinna"

Från 2022
Tiger Woods är med i US Masters.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

I februari i fjol kraschade Tiger Woods sin bil i en kurva med den påföljden att läkarna nästan var tvungna att amputera hans ben. I dag är han en segeraspirant när US Masters kör i gång.

Fem gånger har Tiger Woods lyckats vinna den anrika golfturneringen The Masters Tournament, också känd som US Masters. Om man får tro honom själv är det fullt möjligt för honom att vinna en sjätte gång – trots att han var med om en allvarlig bilolycka för knappt 14 månader sedan.

– Jag har inga betänkligheter om vad jag kan göra rent fysiskt ur golfsynpunkt, sade Woods till CNN i tisdags.

– Jag har jobbat hårt. Mitt team är otroligt. Jag har haft turen att ha fantastiska kirurger och duktiga personliga tränare och fysioterapeuter som har jobbat med mig praktiskt taget varje dag. Det har varit ett väldigt tungt år.

Det var i februari i fjol som Tiger Woods kraschade sin bil. Inte första gången som han haft problem bakom ratten, kan tilläggas. Även 2009 var han inblandad i en mindre krock och 2017 hittade polisen Woods avsomnad bakom ratten på sin stillastående bil efter att han tagit för mycket smärtstillande medel.

Men nu är den 46-årige Woods i skick igen och siktar på att delta, och vinna, i Augusta i delstaten Georgia.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka och kunna känna energin och spänningen bland publiken igen.

– Nu ligger allt fokus på att få mig till en sådan position att jag på söndag är på baknian (slutrakan) med en chans att vinna.

"Alla behöver honom"

Woods senaste turneringsseger i US Masters är från 2019 – hans fyra övriga titlar kom 1997, 2001, 2002 och 2005.

– När jag upplever att jag inte längre kan vinna, då är det dags att lägga av. Men det känns som att jag fortfarande kan vinna, att jag fortfarande har händerna som krävs för att vinna. Kroppen är i tillräckligt bra skick.

Woods comeback välkomnas också av konkurrenterna. Woods landsman Brooks Koepka är en av favoriterna till att få klä på sig den gröna jackan i egenskap av turneringssegrare, och han säger att alla vill ha en Tiger Woods i bästa form tillbaka på touren.

– Jag är glad att han återhämtar sig och kan spela golf. Vi behöver honom, grenen behöver honom, alla behöver honom, fansen behöver honom.

Den 31-årige Koepka var i fjol i ungefär samma sits som Woods när han försökte spela US Masters bara ett par veckor efter en operation.

– Det här är ingen enkel match. Jag förstår hans utmaning och det kommer att vara svårt. Men om någon klarar det så är det han, sade Kopeka som jagar sin första US Masters-titel.

Japanen Hideki Matsuyama är regerande mästare.

Diskussion om artikeln