Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaj Kekki lämnar uppdraget som Cocks chefstränare mitt i slutspelet – kryptisk kommentar av klubbordföranden

Uppdaterad 07.04.2022 14:50.
Kaj Kekki vid sidan av planen
Bildtext Kaj Kekki tackar för sig och sin tid i Riihimäki och Cocks (arkivbild).
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Riihimäkiklubben Cocks klarade det första hindret i slutspelet när man i kvartsfinalen skickade HIFK på sommarlov. Men när semifinalserien mot BK-46 kör i gång om drygt två veckor är det inte längre Kaj Kekki som står vid rodret.

Kaj Kekki tog över som chefstränare för handbollsklubben Cocks i januari 2021, men den posten fick ett abrupt slut i förtid. Och inte bara i förtid, utan mitt under ett pågående slutspel.

När Cocks besegrade HIFK i kvartsfinalerna med 3–0 i matcher var det Kaj Kekki som lotsade Riihimäkiklubben, men nu, bara fyra dagar senare, stiger han åt sidan.

– Jag vill tacka alla er i Riihimäki för mina tre olika perioder som coach i er stad. Jag lämnade klubben i dag av personliga skäl. Allt gott för klubben i fortsättningen! PS: Jag vill inte kommentera saken mera. Det här är ett avslutat kapitel, skriver Kaj Kekki (på engelska) på sin Facebook-profil.

Cocks-ordföranden Jari Viitas kommentar är lika kort som kryptisk.

– För att citera en god vän ord för ord: när farten tilltar faller skiten ur vagnen, säger Viita (på finska) till Yle Sporten.

Okej, och hur ska jag tolka det?

– Du är journalist, det är din uppgift att fundera på det.

Vem som efterträder tränare Kekki klarnar enligt ordförande Viita när semifinalserien mot BK-46 kör i gång.

– Det får vi se den 23.4.

Tre segrar krävs för att avancera till final. I den andra semifinalen möts Dicken och GrIFK. Cocks är regerande mästare och har de facto radat upp osannolika åtta FM-guld i rad.

Diskussion om artikeln