Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målkung i Allsvenskan för sex år sedan – nu ska John Owoeri ge IFK Mariehamn ett lyft: "Vi har stora förväntningar"

John Owoeri poserar i IFK Mariehamns tröja.
Bildtext John Owoeri är klar för spel på Åland.
Bild: IFK Mariehamn

Målet är att sluta fyra i ligan, slår IFK Mariehamns nyförvärv John Owoeri fast. Den rutinerade måltjuven är nu klar för spel på Åland.

John Owoeri gjorde stor succé i BK Häcken säsongen 2016. IFK Mariehamn hoppas att hans kliniska touch återvänder då nigerianen gör comeback i Norden.

Den åländska klubben meddelar nämligen att Owoeri skrivit på för 2022.

– John är en mycket rutinerad och erfaren fotbollsspelare. Hans främsta kännetecken är hans snabbhet. Han kommer att träna med laget redan i dag, säger klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

– Vi har stora förväntningar på att han kommer att hålla en bra nivå efter att ha spelat som proffs i bland annat Kina under de fem senaste åren, fortsätter han.

"Kommer att bidra med lång erfarenhet"

Vad baserar sig förväntningarna på? Mer än något annat supersäsongen den nu 35 år gamla anfallaren gjorde i BK Häcken i Allsvenskan 2016.

Owoeri pangade då in 17 bollar under ligasäsongen. Med saldot vann han skytteligan.

John Owoeri i farten för BK Häcken.
Bildtext John Owoeri i farten för BK Häcken.
Bild: imago/Kamerapress/All Over Press

Efter det bar flyttlasset till den kinesiska ligan, där målfarten avstannat rejält. Säsongen 2017 blev det förvisso 14 baljor för Baoding Yingli Yitong, men sedan han flyttade till Pekingklubben BSU 2020 har han bara hittat nätmaskorna två gånger.

– John kommer också att bidra med en lång erfarenhet av proffsfotboll och den erfarenheten är bra för truppen också utanför planen, konstaterar Mattsson.

"Vill tacka honom"

Owoeri själv säger att det framför allt var kompisen Mohammed Abubakari som lockade honom till Mariehamn.

– Jag vill tacka honom för att han rekommenderat mig till klubben. Jag är mycket glad för att vara här, jag är här för att försöka hjälpa Grönvitt med många mål. Jag lovar supportrarna att jag ska göra mitt bästa, säger Owoeri och slår fast att målet ska vara att slyta "minst fyra" i ligan.

IFK Mariehamn inledde fotbollsligasäsongen 2022 med att kryssa 0-0 mot FC Lahti.

Ålänningarnas nästa match är en bortadrabbning mot HIFK på lördag.

Diskussion om artikeln