Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Helsinki Rockettes har guldläge i VM efter topprestation: "Ett fantastiskt lag på isen"

Uppdaterad 09.04.2022 11:33.
Helsinki Rockettes MM-lyhytohjelman ykkönen - Spela upp på Arenan

Det ser väldigt lovande ut för Helsinki Rockettes i VM i synkroniserad konståkning. Laget gjorde ett starkt kortprogram och leder inför det fria programmet. Marigold IceUnity ligger på fjärde plats inför avslutningen.

Helsinki Rockettes hör till favoriterna i VM och i det inledande kortprogrammet presterade laget på topp. Rockettes fick 82,76 poäng för insatsen och leder med en dryg poäng före det kanadensiska laget Les Supremes.

– Elementen var bra och högklassiga. Det var lite nervöst i början efter ett misstag men sedan var åkningen avspänd och av hög klass. Det var ett fantastiskt lag på isen, säger tränaren Kaisa Arrateig till Yle Urheilu.

Rockettes har vunnit tre VM-guld genom tiderna. Det senaste kom 2011 och tränaren är självsäker inför det fria programmet.

– Jag litar fullt på vårt fria program. Koreografin är intressant och laget gillar att utföra det, säger hon.

Bakom Rockettes och Les Supremes ligger kanadensiska Nexxice på tredje plats. Finlands Marigold IceUnity är fyra och har bara 0,17 poäng upp till tredjeplatsen.

– Det var en härlig känsla på isen. Jag är stolt över laget men skulle ljuga om jag sa att jag inte är besviken över poängen. I morgon är det en ny dag och stora poäng delas ut. Vi ska kämpa till slutet, säger lagets kapten Tessa Tamminen.

Det fria programmet sänds direkt på Arenan klockan 20.35.

Resultat, korta programmet:

1. Helsinki Rockettes FIN 82,76
2. Les Supremes CAN 81,51
3. Nexxice CAN 77,65
4. Marigold IceUnity FIN 77,48
5. Miami University USA 71,77
6. Haydenettes USA 68,70
7. Berlin 1 GER 60,99
8. Passion HUN 59,32