Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dansken Lasse Boesen blir ny tränare för Cocks i handbollsligan: "Han har karisman och förmågan att läsa spelet"

Från 2022
Uppdaterad 12.04.2022 15:03.
Lasse Boesen
Bildtext Lasse Boesen blev europamästare som spelare.
Bild: imago/objectivo/ All Over Press

Dansken Lasse Boesen tar över tränaransvaret i Riihimäkiklubben Cocks i handbollsligan. Kontraktet mellan Boesen och Cocks gäller minst till utgången av denna säsong.

Boesen ersätter Kaj Kekki som sade upp sig från chefstränarposten förra veckan.

Boesen är en tidigare toppspelare som vunnit EM-guld och VM-brons i det danska landslaget. Efter sin aktiva karriär har 42-årige Boesen fortsatt inom handbollen med såväl lednings- som tränaruppdrag i sin mångåriga klubb KIF Kolding.

Trots att Boesen ansluter sig till Cocks med kort varsel känner Boesen Cocks sedan gammalt. Under sin tid som sportchef i Kolding hade Cocks ett samarbete med Kolding bland annat i form av träningsläger i Danmark.

Jari Viita som är ordförande i Cocks tror att Boesen är rätt man för jobbet där han inleder med att leda Cocks i semifinalserien mot BK-46 från Karis.

– Jag har känt Lasse sedan länge, och jag litar på hans förmåga att ena laget efter allt som har hänt. Jag tror att han kan ge tillbaka vårt självförtroende som varit i gungning.

Cocks fick nöja sig med en tredje plats i grundserien, och föll ner till fyra efter den övre fortsättningsserien. Nu väntar semifinalserien mot BK-46 där tre segrar krävs för finalplats. Lasse Boesen och Cocks har sin första tuffa uppgift den 23 april då semifinalserien mot BK-46 inleds.

– Jag tror att han har både karisman och förmågan att läsa spelet efter sina många år i det danska landslaget. Han känner dessutom till vår semifinalmotståndares speluppläggare (Jac Karlsson) som spelat länge i Danmark. Lasse kanske hittar de bästa tricken att stoppa honom, kommenterade Viita åt Yle Sporten.

Cocks uppgift underlättas ändå av att Jac Karlsson är skadad, och hans säsong enligt BK-46 är över.