Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stor kalabalik då Man City slog ut Atlético Madrid – poliser fick sära på spelarna efter kaoskvartsfinalen: "Inte snyggt, men förståeligt"

Uppdaterad 14.04.2022 09:16.
Tumult mellan spelare från Atletico Madrid och Manchester City.
Bildtext Topplocket gick för flera spelare under slutminuterna mellan Atlético Madrid och Man City.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Mållöst i Madrid räckte för att ta Manchester City till Champions League-semifinal. Men i slutet av matchen känslorna kokade känslorna över.

Man City stod för en dominant insats på hemmaplan förra veckan och hade med sig ett 1–0-resultat till returen borta mot Atlético Madrid.

Gästerna hade skaplig kontroll också på den andra matchen. Men när Atléticos måljakt blev mer desperat mot slutet hettade det till – ordentligt.

Matchen började spåra ur när City-spelaren Phil Foden fälldes nära sidlinjen och motståndarbacken Stefan Savic försökte dra bort den liggande spelaren från planen. Närapå alla spelare – och en hel drös avbytare – var snabbt samlade vid plankanten för gruff.

Felipe får rött kort.
Bildtext Felipe kunde inte smälta sin utvisning.
Bild: Nigel Keene/ProSports/Shutterstock/All Over Press

Samme Foden var lite senare föremål för en tackling av Felipe, som resulterade i dennes andra gula kort. Nya kaosscener utbröt och Felipe var inte alltför villig att lämna planen.

Enligt uppgifter sparkade den utvisade backen ner tv-utrustning.

– Osmakligt beteende av Atlético-spelarna, de borde skämmas över det de håller på med, menade experten Rio Ferdinand i brittiska BT Sports studio.

Polis behövdes

Flera av City-spelarna blev liggande under matchens slutminuter och det blev otåligt hos hemmalaget när klockan tickade. Atlético lyckades skapa ett par toppchanser på slutet – samtidigt som domaren också visade sju gula kort och Felipes röda under den tolv minuter långa stopptiden.

– Man kan se hur passionerade de (Atlético Madrid-spelarna) är och hur mycket de ville få oss att brusa upp. Få oss att ta gula kort eller se till att vi blir utvisade. Men det eskalerade, konstaterade City-backen John Stones för svenska C More.

Hetast var det mellan Savic och Jack Grealish. Den förstnämnde rivde motståndaren i håret, och medier på plats rapporterade att poliser fick ingripa då duon höll på att drabba samman i spelartunneln efter matchen.

– Jag tror de visste att de var i underläge och då försökte de förstöra matchen, nästan på ett smutsigt sätt. Det är inte något vi är vana vid, fortsatte Stones.

Också hemmatränaren Diego Simeone tröttnade på gästernas maskande och delade ut sarkastiska applåder åt alla håll under stopptiden. Dessutom varnades den hetlevrade tränaren efter att ha varit inne på planen och protesterat.

– Det är inte snyggt, men förståeligt. Det är det vackra med fotbollen, att det ligger nära, att man vill så mycket. Den här gången råkade det gå över styr, sa Simeone.

Diego Simeone viftar med pekfingret.
Bildtext Diego Simeone var arg på både motståndare och domare.
Bild: Nigel Keene/ProSports/Shutterstock/All Over Press

– I slutändan ångrar jag ingenting förutom att jag inte går härifrån med ett vinnande lag.

Att City tog sig vidare till semifinal mot Real Madrid – för tredje gången i klubbhistorien – var det som lagets coach Pep Guardiola ville fokusera på efteråt. Själv är han nu den tränare som tagit sig till flest CL-semifinaler, nio stycken.

– De är spanska mästare och spelade energiskt. I andra var de bättre än oss och vi hade tur att de inte gjorde mål, kommenterade spanjoren för BT Sport.

I den andra semifinalen möts Liverpool och skällaget Villareal. Liverpools returmatch mot Benfica slutade 3–3 och laget gick vidare med 6–4 totalt.

Champions League, kvartsfinaler

Atlético Madrid–Manchester City 0–0

Manchester City till semifinal med 1–0 totalt.

Liverpool–Benfica 3–3 (1–1)

21' Ibrahima Konate 1–0
32' Goncalo Ramos 1–1
55' Roberto Firmino 2–1
65' Firmino 3–1
73' Roman Jaremtjuk 3–2
82' Darwin Nunez 3–3

Liverpool till semifinal med 6–4 totalt.

Diskussion om artikeln