Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norwich ser ut att förlänga Teemu Pukkis kontrakt – försäljning ändå möjlig på grund av höga lönen: "Får se senare vad som händer"

Teemu Pukki håller händerna för munnen.
Bildtext Teemu Pukki har gjort nio Premier League-mål den här säsongen.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Teemu Pukki uppges få sitt kontrakt förlängt av Norwich. Men finländarens höga lön kan leda till en försäljning. Stjärnstrikern själv säger sig inte fundera på nästa säsong.

Målsprutan Teemu Pukki har gjort sig till en klubbikon i Norwich och varit en nyckelspelare under klubbens två senaste Premier League-besök.

På fyra säsonger har finländaren svarat för 76 fullträffar. Pukkis kontrakt går ut efter den pågående säsongen och lokaltidningen Pink Un uppger nu att klubben kommer att utnyttja sin option och förlänga avtalet med ett år.

Också tränaren Dean Smith har antytt samma sak för media. Själv är Pukki fåordig.

– Jag fokuserar bara på nästa match. Jag har inte ens funderat på nästa säsong. Det har varit trevligt att det knappt kommit några frågor om min framtid. Jag vill hålla mig kvar i Premier League med Norwich, kommenterade spelaren i samband med en supporterträff.

Intresse i Spanien?

Men det är inte bara Pukkis färdigheter som ska vara orsak till förlängningen. Först och främst vore den ettåriga förlängningen ett sätt för Norwich att se till att finländaren inte lämnar klubben gratis i sommar.

– Det här är ett fint ställe att spela på och jag har njutit av tiden här. Vi får se senare vad som händer, fortsatte Pukki.

I engelsk media har spanska Celta Vigo uppgetts vara intresserade av Pukki.

The Athletic uppger (bakom betalmur) att det skulle bli dyrt för Norwich att behålla anfallaren vid en eventuell degradering. Sajten uppger att 32-åringen tjänar 50 000 pund, runt 60 000 euro, i veckan – vilket skulle vara en ovanligt stor summa i Championship.

Just nu talar mycket för att Norwich nedflyttas. Inför veckoslutets bortamatch mot Manchester United ligger jumbon sju pinnar från säker mark, med en match mer spelad.