Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Barn knivhugget i Ingå – flera minderåriga inblandade

Från 2022
Närbild av polisens logo på en polisuniform. I bakgrunden syns en polisbil.
Bildtext Polisen i Västra Nyland utreder en knivhuggning i samband med ett rånförsök i Ingå på torsdagskvällen.
Bild: Paulus Markkula / Yle

Ett barn har knivhuggits i Ingå under torsdagskvällen, bekräftade polis sent på fredagskvällen. Flera minderåriga är inblandade i incidenten.

Kommissarie Petri Lillvis vid Västra Nylands polisinrättning uppger för STT att det barn som knivhuggits inte har livshotande skador. Han bekräftar inte om barnet får sjukhusvård för tillfället.

Enligt tidningen Ilta-Sanomats uppgifter handlar det om ett barn som är under 16 år gammalt. Enligt uppgifterna ska hen ha knivhuggits vid 22-tiden på torsdag kväll.

Tre misstänkta har gripits

Lillvis uppger för STT att de personer som är misstänkta har gripits. Polisutredningen fortsätter nu med förhör och ärendet utreds som grovt rånförsök.

Enligt Ilta-Sanomats uppgifter handlar det om tre misstänkta. Enligt tidningens uppgifter omfattas två av de misstänkta av straffrättsligt ansvar och är alltså över 15 år. En av de misstänkta uppges vara under 15 år.

Lillvis – som inte vill bekräfta de misstänktas ålder för STT – säger till tidningen att de tre försökt råna den som sedan skadades med ett eggvapen. Lillvis konstaterar enbart att flera av de misstänkta är minderåriga.

Enligt nuvarande uppgifter i utredningen hör de misstänkta inte till något gatugäng, enligt Lillvis.

Ingå erbjuder samtalsstöd

Ingå kommun uppger på Facebook att man på grund av "en allvarlig händelse som involverar en ungdom" kommer hålla ungdomsgården Unccan öppen under lördagen.

Ungdomsgården har öppet klockan 16–19 och på plats finns en person från Esbos social- och krisjour samt alla ungdomsledare i Ingå.

Kommunen hänvisar också till social- och krisjourens telefonnummer 09 816 42439 dit man kan ringa dygnet runt om man vill prata.