Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tränaren uttalade sig om Kaapo Kakkos nya skada – ska vara i spelskick till slutspelet: "Allt annat vore en chock"

Uppdaterad 18.04.2022 22:09.
Kaapo Kakko blir tacklad.
Bildtext Kaapo Kakko har haft en brokig säsong.
Bild: Dennis Schneidler-USA TODAY Sports

Kaapo Kakko förväntas vara kry när slutspelet kör igång. Finländaren dras med en skada i nedre kroppen, men tränaren Gerard Gallant litar på att talangen kan användas i säsongens viktigaste matcher.

Kakko har fått en skadefylld start på året.

Först missade finländaren 31 matcher på grund av en skada i nedre kroppen. Kakko återvände till spel för en dryg vecka sedan och hann bland annat göra två mål mot Philadelphia för några dagar sedan.

Men i helgens match mot Detroit var olyckan framme igen. 21-åringen hann bara spela i drygt fem minuter innan han fick ont i en närkamp – och tvingades lämna rinken.

Kaapo Kakko skadade sig igen - Spela upp på Arenan

Nu står det klart att det denna gång handlar om en skada i nedre kroppen. Klubben meddelar att Kakkos läge följs upp "vecka för vecka".

Finländaren tränade inte med laget på måndagen. Tränaren Gerard Gallant verkar inte vara orolig inför slutspelet.

– Jag tvivlar inte alls på att han är redo då det är dags för playoffs. Visst kan saker och ting förändras, men jag skulle bli chockad om han inte var med, säger Gallant enligt NHL.com.

Rangers spelar sin sista grundseriematch den 29 april. Kakko har stått för 7+9=16 poäng på sina 41 matcher denna säsong.

Diskussion om artikeln