Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Verksamheten återgår till det normala så fort som möjligt vid ÅUCS – stor rusning att vänta de närmaste dagarna

Åbo universitetscentralsjukhus
Bildtext Arkivbild. Vardagen återgår till det normala så fort som möjligt vid ÅUCS.
Bild: Arash Matin / Yle

Vårdstrejken som skulle ha fortsatt på onsdagsmorgonen ställs in, och verksamheten vid ÅUCS kan nu därför återgå till det normala så fort som möjligt. Det meddelar sjukhuset i ett pressmeddelande.

De första dagarna gäller det att förbereda sig på förseningar och stor rusning till sjukhusets tjänster. Det kommer enligt ÅUCS att ta månader att återhämta sig från strejkens effekter vid sjukhuset.

Vid ÅUCS uppmanar man alla invånare att i första hand ta kontakt med den egna hälsovårdscentralen som vanligt. Alla ÅUCS akutmottagningar och akutvården kommer att fungera normalt från och med den 20 april.

ÅUCS kommer att vara i kontakt med de patienter vars tidsbokningar har ställts in på grund av strejken. Det kan ta flera dagar innan man har tid att kontakta alla.

För patienter vars tidsbokningar gäller den 20 april eller senare och tiden inte har avbokats, så gäller det ta sig till sjukhuset i enlighet med den ursprungliga tiden. Sjukhuset är i kontakt med patienter via telefon, post eller textmeddelande om det uppstår förändringar.

ÅUCS avråder också från ringa till avdelningarna eller till växeln, eftersom det här ytterligare belastar telefonlinjerna vilket kan leda till att det tar ännu längre att kontakta patienter.