Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Vi bestämde oss för att gå all-in" – HIFK besegrade Kiekko-Espoo och höll finalserien i liv, Matilda Nilsson lämnade isen på bår

Från 2022
Uppdaterad 20.04.2022 22:08.
Julia Liikala firar ett mål..
Bildtext Julia Liikala firar sitt 4–2-mål.
Bild: Lehtikuva / Emmi Korhonen

Damguldet i ishockey kommer att landa i huvudstadsregionen. Kiekko-Espoo hade möjlighet att vinna mästerskapet på onsdagskvällen, men HIFK grep det sista halmstrået och vann målkalaset med 6–3.

Kiekko-Espoo var svårbesegrat i grundserien och säsongens förluster går att räkna på en hands fingrar. I grundserien blev det bara två förluster och förlusten mot HIFK, i den tredje finalen, var säsongens fjärde.

HIFK gick i den tionde minuten upp i en 2–0-ledning och utökade till 3–0 tidigt i den andra perioden. Kiekko-Espoo reducerade till 2–3, men HIFK gjorde ett nytt ryck och drog på nytt upp ett tre mål stort försprång (5–2).

På slutet satte HIFK:s Michaela Pejzlova spiken i kistan med sitt 6–3-mål i tom bur. Pejzlova noterades för 1+2 och lagkamraten Julia Liikala för 2+1 i matchen.

HIFK-tränaren Saara Niemi var belåten.

– Vi bestämde oss för att gå all-in. Vi är inte redo för sommarlov. Vi bestämde att vi ger allt, sätter hög press, går på mål, blockerar skott. Det har saknats i de första matcherna, säger Niemi till Yle.

Emmi Rakkolainen åkte på en 5+20-minuters utvisning.
Bildtext Emmi Rakkolainen åkte på en 5+20-minuters utvisning.
Bild: Lehtikuva / Emmi Korhonen

I den tredje perioden tacklade Emmi Rakkolainen HIFK-spelaren Matilda Nilsson som lämnade isen på bår. Esbospelaren Rakkolainen åkte ut och Nilsson, som i boxplay stod för matchens första mål, kunde efter matchen ses gå för egen maskin.

Finalseriens fjärde match spelas på lördag klockan 15. Tre segrar krävs för att ta hem ligan.

Resultat:

K-Espoo–HIFK 3–6 (0–2, 2–2, 1–2)

Publik: 383 åskådare

K-Espoo leder med 2–1 i matcher.

Källa: STT

Diskussion om artikeln