Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arsenalsupportern Lewis Hamilton beredd att investera miljoner i Chelsea – F1-stjärnan bekräftar intresset för storklubben

Lewis Hamilton med munskydd 2022.
Bildtext Lewis Hamilton är sugen på att bli en del av det vinnande Chelsea-budet.
Bild: XPB Images

Kampen för att ta över Chelsea pågår. Tre bud återstår – och ett av dem har fått rejäl stjärnglans. F1-föraren Lewis Hamilton är sugen på att investera i Londonklubben.

Ryktena spred sig i brittisk press under torsdagen: formel 1-ikonen Lewis Hamilton och tennisstjärnan Serena Williams är beredda att satsa miljoner för att vara med i budgivningen för fotbollsklubben Chelsea.

När F1-helgen på Imola inleddes med intervjuer bekräftade Hamilton att han vill investera pengar för att understöda affärsmannen Sir Martin Broughtons bud i kampen för att ta över Chelsea.

Enligt Skys uppgifter handlar det om en summa på över tio miljoner euro.

– Det är världens största sport, Chelsea är en av världens största klubbar och en av de mest framgångsrika. När jag fick höra om det här tänkte jag "Wow, det här är en av de bästa möjligheterna att vara delaktig i världens största sport", säger han enligt Sky.

Hejar på Arsenal

Chelsea är till salu efter att ryske oligarken Roman Abramovitj tvingats till försäljning på grund av sanktionerna mot honom.

Just nu återstår tre bud i kampen för att köpa fjolårets Champions League-mästare från London.

Många gånger tidigare har Hamilton sagt att han är en Arsenalsupporter.

– Jag har gillat fotboll sedan barnsben, jag spelade genom barndomen och varit på otaliga matcher. Min farbror hejar på Chelsea och jag har varit på flera matcher mellan Arsenal och Chelsea.

– Det som ha dykt upp nu är ekonomiska affärer.

Körde långsamt på Imola

Broughton kontaktade Hamilton och Williams under vårvintern. Enligt F1-stjärnan träffade Broughtons idéer och ideal med hans egna tankegångar. Däremot lär varken Hamilton eller Williams ha något att säga till om när det gäller skötseln av Chelsea – om Broughtons bud vinner.

– Just nu fokuserar jag på min formel 1-karriär, men om vi vinner budgivningen finns det säkert möjligheter att bli mer involverad successivt. Speciellt när förarkarriären är över.

Hamiltons aktiva karriär är i full gång och under fredagen körs kvalet på Imola. Britten körde långsamt under dagens träningspass och var bara 18:e.

Valtteri Bottas var snabbare än Hamilton. Han avslutade med att fastna i gruset, men finländarens kval är inte hotat.

Diskussion om artikeln