Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Colorados reservmålvakt skadades på bänken – med universitetsspelare som backup kunde laget inte utmana Edmonton

Uppdaterad 23.04.2022 11:16.
Evander Kane iski Edmontonille hattutempun toisessa erässä - Spela upp på Arenan

Darcy Kuemper vaktade Colorados mål mot Edmonton men det var skadan på reserven Pavel Francouz som blev en snackis. Francouz satt på bänken då han fick en puck i ansiktet.

Matchen var bara 30 sekunder gammal då den olyckliga situationen inträffade. Connor McDavid styrde ut en puck i Colorados bås och den träffade Pavel Francouz.

Francouz tog sig för ansiktet då han fördes in i omklädningsrummet för vård. Colorado meddelade senare att målvakten inte kunde återvända till bänken.

– Han verkar okej nu, men vi får se hur det känns i morgon. Han fick pucken rakt i ansiktet och den träffade vid ögat, säger Colorados tränare Jared Bednar på presskonferensen efter matchen.

Med Francouz ur spel fick Colorado ta till en nödlösning. Matt Berlin som till vardags spelar för University och Alberta fick agera backup.

Och med bara en NHL-målvakt i truppen blev Edmonton en för svår nöt att knäcka. Kuemper var blek mellan stolparna och Evander Kane gjorde sitt första hattrick för Edmonton i 6–3-segern.

– Det var en bra seger för laget. Vi har växt som lag under de senaste månaderna och det är fint att se, säger Kane.

Edmonton till slutspel

I och med segern är Edmonton också klart för slutspel. Lagets säsong har varit mycket upp och ner men nu kan man se fram emot matcher där insatserna är höga.

– I en perfekt värld skulle vi gärna ha haft en jämnare säsong men sist och slutligen är vi i slutspel och det är allt som betyder något. Det var vårt första mål, vi är glada över det men vi är inte klara än.

– Det har varit mycket upp och ner, men det är sånt som händer. Vi har hela tiden vetat att vi är ett bra lag, säger Leon Draisaitl.

Både Mikko Rantanen och Jesse Puljujärvi saknades på grund av sjukdom. Artturi Lehkonen spelade för Colorado men gjorde inga poäng.

Nattens enda finländska poäng stod Joonas Donskoi för. Han spelade fram till Daniel Sprongs 1–0-mål då Seattle mötte Minnesota. Seattle förlorade dock matchen med 3–6.

Joonas Donskoilta loistava tarjoilu - Spela upp på Arenan

Resultat:

Columbus–Ottawa 1–2 efter straffar

Minnesota – Seattle 6–3
SEA: Joonas Donskoi 0+1, +1, 13.22

Edmonton – Colorado 6–3
COL: Artturi Lehkonen 0+0, -2, 16.00

Arizona–Washington 0–2

Bildkälla: Viaplay

Diskussion om artikeln